9-18 juni 2017

Festivalreglement

close

Om Oerol een succes te maken voor iedereen, vragen we je te letten op het volgende:

Kom op tijd! De voorstellingen beginnen op de tijd die op je entreekaartje of in de programmakrant staat aangegeven. Wie te laat komt, kan niet meer worden toegelaten.

Als een voorstelling onverhoopt wordt afgebroken (bijvoorbeeld door slecht weer) voordat de helft van de speelduur bereikt is, dan kun je de entreekosten terug krijgen. Ga hiervoor naar de Barn op de Westerkeyn.

Neem geen kleine kinderen mee naar voorstellingen voor volwassenen. Huilende baby’s of spelende kinderen kunnen erg storend zijn voor spelers en publiek. Kleine kinderen worden niet bij de voorstellingen voor volwassenen toegelaten.

­- Parkeer je fiets en auto op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Voor fietsen zijn er speciale fietsenrekken op het eiland aanwezig. Plaats je fiets op aanwijzing van de Oerol-medewerkers op de daarvoor bestemde plekken. Tip: let goed op waar je je fiets neerzet! Voor auto’s geldt: parkeer de auto zoveel mogelijk buiten de dorpen. Aan de hoofdweg wordt een groot parkeerveld ingericht voor auto’s en je moet dan nog 5 minuten lopen naar de entree van de Westerkeyn. De fietsenparkeerplaats is direct tegenover de Westerkeyn.

Zet je telefoon uit! Tijdens de voorstellingen mag er niet gebeld of ge-sms’t worden; Dit stoort zowel bezoekers als spelers.

Wacht met je sigaretje tot na de voorstelling. Tijdens de voorstellingen mag niet gerookt worden. Laat je peuk niet achter in de natuur. Het maken van open vuur is overal en te allen tijde verboden. Op de festivalterreinen zijn pocket-asbakjes verkrijgbaar.

Voorstellingen zijn niet bestemd voor huisdieren. Honden en andere viervoeters worden niet toegelaten bij de voorstellingen.

Je hebt een entreebandje nodig om deel te kunnen nemen aan het festival, hier wordt op gecontroleerd. Het entreebandje is niet overdraagbaar. Toegang tot de verschillende plekken is afhankelijk van de locatiecapaciteit; populaire activiteiten kunnen eerder vol zitten. Toegang tot de theatervoorstellingen krijg je alleen door de combinatie van een entreebandje en een apart aan te schaffen voorstellingsticket.

Houd het eiland schoon! Toon respect voor de natuur en gooi je afval in afvalbakken en niet op de grond. Oerol is één van de weinige festivals waar het bier nog in glas geschonken wordt. Dit is niet alleen lekkerder, maar ook beter voor het milieu. Breng de glazen terug naar de bar, zodat er geen glas op straat terecht komt.

Het is niet toegestaan foto-, video- en geluidsopnamen te maken tijdens voorstellingen en optredens, zonder schriftelijke toestemming van de desbetreffende muzikant, theatermaker of de Oerol-organisatie.

Volg de bordjes! Oerol zorgt elk jaar voor bewegwijzering vanaf de hoofdweg zodat je je route naar voorstellingslocaties goed kunt vinden. Die aanwijzingen zijn voor iedereen bedoeld, niet als souvenir voor thuis. Bewegwijzering niet duidelijk? Geef het aan ons door!

Neem geen eigen drank/eten mee naar de festivalterrein. Oerol zorgt graag goed voor zijn bezoekers en zorgt dat er een hoop heerlijks aanwezig is. Je kunt een ruim assortiment aan dranken, hapjes en maaltijden verkrijgen bij de verschillende bars/eetpunten op de Westerkeyn.

Er wordt gecontroleerd op meegenomen drank en eten op de westerkeyn.

Wildkamperen is op het hele eiland niet toegestaan.