9-18 juni 2017

Toegankelijkheid

close

Oerol is voor iedereen: van kinderen tot en met grootouders. Voor mensen met een beperking biedt Oerol ook een uitgebreid aanbod.

Samenwerking met 5D
5D komt al een aantal jaar op Oerol om te onderzoeken hoe toegankelijk het festival is. Met al die duinweggetjes en het wisselende landschap is niet elke voorstelling even goed te bereiken. Op basis van het adviesrapport dat 5D vorig jaar uitbracht hebben wij dit jaar een slag gemaakt om de informatievoorziening en toegankelijkheid van het festival te vergroten.

 

Tips voor mindervaliden:

Tip voor slechtziende: moeite met het lezen van de website? Met deze sneltoetscombinatie kan je het lettertype vergroten. Houd [Ctrl] ingedrukt en druk op de + om in te zoomen. Terug naar de normale instellingen? Klik dan [Ctrl] 0 of [Ctrl] -.

In het programma zijn voorstellingen opgenomen die rolstoeltoegankelijk zijn. Deze voorstellingen zijn te herkennen aan het rolstoelicoontje. Let op: in het programmaboekje is er op een enkele plek een rolstoel bijgesprongen waar hij niet hoort, de icoontjes op de website zijn daarom leidend.

Bij elke voorstelling staan vrijwilligers die je helpen als je moeilijk ter been bent.

 Er is een invalidentoilet aanwezig op de Betonning en op Westerkeyn.

Daarnaast wordt er aangegeven in welk genre een voorstelling valt. Voor slechthorende is er visueel theater, dansvoorstellingen en kunst installaties. Voor slechtzienden en blinden biedt Oerol tekstueel theater en een muziekprogramma.

Contact
Tijdens het festival plaatst Gebied B het ‘Help Mij Kiezen Loket’ op de Westerkeyn. Daar kunnen ze je altijd op weg helpen met het selecteren van de juiste voorstellingen en zo een passende route voor te stellen.

Zit je toch nog met een prangende vraag of heb je suggesties voor meer of betere toegankelijkheid? Neem contact op via: info@oerol.nl of met ons kantoor via 0562-448 448.

Voetjes van de vloer:

Er wordt een lijst samengesteld met de locaties die toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel, blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden. Deze lijst kan gebruikt worden als advies.