Festivalterrein de Betonning

close

De Betonning is de ontmoetingsplek voor muziek, duurzaamheid en innovatie.

Voetjes in het zand of ingenesteld in je zitzak met uitzicht op de zee in een decor aan kleurrijke boeien van Rijkswaterstaat. Oerol werkt aan een nomadisch festivalterrein van de toekomst.

De Betonning is het festivalterrein op West-Terschelling, waarbij op een experimentele manier de grenzen worden opgezocht door een muzieklaboratorium voor en door muzikanten te creëren. Dit jaar wordt binnen het thema “De Stem van de Nieuwe Generatie” een dialoog tussen muzikanten en bezoekers gestart over het vasthouden aan tradities en het doorbreken van patronen. Het programma van de Betonning is ook dit jaar weer verzorgd door verschillende curatoren. Oerol nodigt Grow festival, Joop Mulder, Motel Mozaique, Jett Rebel, MadNes en Kwaku om samen de Betonning op zijn kop te zetten. Naast muziek kan je deelnemen aan diverse activiteiten en staan er inspirerende installaties voor je klaar.

Openingstijden
De Betonning is dagelijks geopend van 14:00 – 21:00. Op zondag 18 juni, de slotdag van Oerol, kun je dansen tot zonsondergang (22:09).

Het programma van de Betonning
Innofest op Oerol

Alcohol, vrachtwagens en mensen tellen op Oerol

Innofest test innovatieve producten, ideeën & vragen. Op festivalterrein De Betonning draaien ze vier duurzame projecten en rondleidingen.

Rondleidingen

Zelf zien hoe deze innovaties en projecten werken? In het weekend geven de programmeurs van Innofest rondleidingen over De Betonning langs alle innovaties. Oerol zelf loopt ook mee en vertelt meer over de duurzame initiatieven van het festival zelf. Geïnteresseerden kunnen zich om 17:00 uur melden bij de Innofest-stand op De Betonning.

Zaterdag 10 juni: 17:00 – 18:00
Zondag 11 juni: 17:00 – 1800

Zaterdag 17 juni: 17:00 – 18:00
Zondag 18 juni: 17:00 – 18:00

Download hier het blokkenschema
download Blokkenschema van de Betonning
Zet de Oerol 2017 Spotify lijst vast op shuffle!
Vrijdag 9 juni

GROW festival cureert Betonning

Grow festival trapt vrijdag af met een progressieve hiphop programmering. Dit festival, gevestigd in Almere, brengt naast een muzikaal programma ook een mindblowing inhoudelijk programma op het gebied van duurzaamheid en innovatie naar Terschelling.

Op het programma staan cabaretier Johan Fretz, hiphopper Hef & Crooks, rapper Leafs, collectief Yung Nnelg. Bovendien brengt GROW Festival de Algenbar mee. In deze interactieve installatie ontdek je meer over de levenscyclus van de alg.

Zaterdag 10 juni

Joop Mulder cureert de Betonning

Oerolvader Joop neemt afscheid van het eiland en gaat verder de kust langs voor Sense of Place. Het project waarmee Joop werkt aan cultuur-landschappelijke initiatieven in het Waddengebied.  Zijn curatorschap is onderdeel van het Feest der Verandering waarmee Joop zich naar de wal laat blazen.

Beeldend kunstenaar Gerrit Breteler, soul zangeres en Studio Oerol deelnemer Sarah-Jane, meerkoppige brassband Gallowstreet en ex-Oerol programmeurs dj-duo Harry & Marcel laten zich op de Betonning horen.

Vanaf 16:00 vind ook het Feest der Verandering plaats. Zet jezelf vast op aanwezig in het facebookevent en blijf zo op de hoogte van de activiteiten!

Zondag 11 juni

Motel Mozaique cureert de Betonning

Dit cross-over festival uit Rotterdam kiest daar bijzondere locaties om een programma te maken waarin vernieuwende en vooruitstrevende kunstvormen en plek krijgen. Onverwachte samenwerkingen zijn het sleutelelement in de programmering.

Motel Mozaique komt met klassieke muziek van Winterdagen, singer-songwriter Tamino, en DJ collectief Ø K A P Í.

Maandag 12 en dinsdag 13 juni

Jett Rebel cureert de Betonning

Misschien wel de meest eigenzinnige muzikant van Nederland en de enige echte popster met internationale allure die we nu kennen. Jett Rebel krijgt op de Betonning de kans om zijn stem te laten horen en een andere kant te laten zien. Maandag neemt hij Willem Wits, Dakota, IX, DJ Elvis Leeft mee. Dinsdag vind je Jessica Manuputty, The Howlin’, Amber Gomaa, DJ Elvis Leeft op het podium.

Woensdag 14 juni

MadNes cureert de Betonning

MadNes is een duurzaam surf-skate- en muziekfestival op buureiland Ameland dat dit jaar haar 10e editie viert. Naast muziek, waarbij de focus op ska, surf en balkanmuziek ligt, heb je ook de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende workshops en sportieve activiteiten zoals dansjoggen of carpetsurfen.

We kunnen je in ieder geval vast vertellen dat de garage rock ‘n’ roll band MFC Chicken, Rilan & The Bombardiers  en Admiral’s Jazzics je aan het swingen maken.

Donderdag 15 juni

Gender Equality

De Correspondent concludeerde recentelijk dat er maar weinig vrouwen op 3FM en Pinkpop te horen zijn. Hoe komt dat? En wat kunnen we doen aan die ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de popcultuur? Om aan te tonen dat het in de eerste plaats om de muziek gaat, programmeren we vandaag uitsluitend vrouwen die enorm toffe muziek maken, zoals Amber Arcades en EUT.

Vrijdag 16 & zaterdag 17 juni

Kwaku festival cureert de Betonning

Kwaku keert terug naar Oerol! Het grootste feest vorig jaar kwam van Kwaku, het festival dat al jaren het Bijlmerpark op zijn kop zet met Surinaamse cultuur. Het gaat over traditie vs vernieuwing, vol muziek, dans en verhalen van weleer. Ook dit jaar wordt het weer swingen op heerlijke wereldmuziek van onder andere Amartey en Cheyenne en kan je meedoen met allerlei exotische workshops.

Zondag 18 juni

Oerol sluit af

Oerol gaat door tot de laatste zonnestraaltjes onder de horizon zijn verdwenen; om 22:09 om precies te zijn. Vanuit de Betonning hebben we daar mooi uitzicht op en dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. De laatste dag sluiten we feestelijk af met acts als The Caravana Sun, TenTemPies en BLOWtrio.