Festivalterrein Westerkeyn

close

De Westerkeyn is het kloppende festivalhart van Oerol. In het weiland aan de Oostkant van Midsland vind je niets anders dan goede vibes, want er gebeurt hier van alles! Concerten van muzikanten die de festivalweide platspelen waaronder ook Jett Rebel, SKIP&DIE, MOSS en Michelle David & the Gospel Sessions. Daarnaast word je verrast door performances van artiesten uit de straat, do-it-yourself workshops, fijne ochtendgesprekken om de dag mee te beginnen en Oerol-colleges die je net even anders naar een voorstelling laten kijken.

De Westerkeyn is ook je startpunt voor de kaartverkoop, informatie over tijden, wijzigingen in het programma en dé plek om bij de snelkassa een impulsieve keuze te maken of bij het help-mij-kiezen-loket weloverwogen te beslissen. Alles om even te relaxen, juist actief te zijn of je volgende activiteit te plannen!

Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te nemen naar het terrein van de Westerkeyn, er is genoeg lekker eten en drinken verkrijgbaar. Ook is er een gratis garderobe aanwezig om je spullen veilig achter te houden. Toegang tot de Westerkeyn alleen op vertoon van je entreebandje. Deze kunnen bij de ingang gekocht worden of afgehaald.

Openingstijden:

Dagelijks geopend tussen 9:00 en 00:00. Zondag 18 juni is de Westerkeyn gesloten en sluiten we traditiegetrouw af bij de Betonning.

Zet de Oerol 2017 Spotify lijst vast op shuffle!

De Kerk = kassa
Dit jaar is de Kerk de plek om je te verdiepen in het programma en je kaartjes voor theatervoorstellingen op te halen. De kerk is geopend van 10:00 tot 22:00.

La Tramontana
La Tramontana is een kunstwerk en energieplatform in één. Door de 16 zonnepanelen, 64 paraplu’s en windmolen die aan het dak van deze eye catcher zijn bevestigd, wekt het via wind en zon zijn eigen energie op. In deze tent luister je naar de ochtendtalkshow, bandjes en dans je  ‘s avonds op swingende muziek van DJ’s.

Infopunt & gevonden voorwerpen
Het Oerol Infoteam is er voor je als je even de weg kwijt of even wilt kletsen over de windkracht hier op het eiland. Heb je iets waardevols gevonden van iemand anders of ben je zelf iets kwijt, hier kan je terecht.

Merchandise
Kekke Oeroltrui? Handige Oerol handdoek? Je vindt het allemaal bij de merchandise stand op de Westerkeyn. Wees er snel bij want op = op.

Snelkassa
Bij de Snelkassa haal je een kaartje voor een voorstelling die binnen 3 uur van start gaat. Zo kun je last-minute ook nog van een theatervoorstelling genieten! Triomf heeft dit jaar een mooi gebouw ontworpen waar je ook een lekker kopje koffie kunt halen.

Verdieping

Tijdens het festival bepalen kunstenaars de agenda. Waarover verwonderen zij zich? Waarover maken ze zich zorgen? Op Oerol komen een hoop onderwerpen voorbij die zich perfect lenen voor een mooi gesprek. Binnen het Verdiepingsprogramma halen we het onbekende dichterbij en bekijken we het bekende van een afstand. Het Verdiepingsprogramma biedt context en momenten van reflectie. Op het hele eiland kun je deelnemen aan onderdelen van het Verdiepingsprogramma; de Westerkeyn is hiervan het verzamelpunt.

Ochtendtalkshow
George & Eran zijn inmiddels vertrouwde gezichten op Oerol. Daarnaast toerden ze de afgelopen jaren door het land met onder andere de hit-voorstellingen George & Eran lossen wereldvrede op en De Vlucht van een Granaatappel. Dit jaar debuteert het geëngageerde duo met een dagelijkse live talkshow: Wakker worden met George & Eran.

Elke ochtend kom je op de Westerkeyn alles te weten over het veelzijdige aanbod en maak je kennis met de verhalen achter de voorstellingen èn met eigenzinnige eilanders. Wakker worden met George & Eran is een fijne start van je dag! Houd de website en dagkrant in de gaten voor de tafel- en muzikale gasten. Met dank aan VSBfonds.

Dagelijks van 10:30-12:00 in La Tramontana.

Oerol colleges

Kunst en wetenschap prikkelen beide de verbeelding. En die hebben we nodig om ons de toekomst of het verleden voor te kunnen stellen. Met de kunstenaars als leidraad, reflecteren wetenschappers tijdens het festival op actuele vraagstukken. Dagelijks vinden er gesprekken plaats tussen kunstenaars, wetenschappers en publiek om de thematiek van een voorstelling of Expeditieproject van context te voorzien. Vanuit hun persoonlijke expertise en passie vertellen deelnemers hun verhaal en stellen elkaar vragen. Zo borrelen een hoop nieuwe manieren naar de oppervlakte om grote vraagstukken inzichtelijk te maken.

Help-Mij-Kiezen-Loket

Zie je door het ruime aanbod even door de bomen het bos niet meer? Of wil je jouw tip met andere bezoekers delen? Bij de kassa op de Westerkeyn vind je het Help-Mij-Kiezen-Loket. Studenten van Artez (Hogeschool voor de kunsten Arnhem) vertellen je alles over wat er te doen is op het festival. Dat is nog zoveel meer dan in het programmaboek past! Stel een route samen en kom vooral even langs aan het einde van de dag om je verhalen te vertellen.