MAANdagnacht

close

Maandag 12 juni van 23:00 tot 01:00 wordt er een exclusieve kerkdienst georganiseerd in de kerk van Midsland. Tijdens deze unieke expeditie ondervind je de relatie tussen de thema’s kunst, religie en wetenschap. Deze avond staat in het teken van de relatie tussen mens en maan. Hoogleraar astrofysica Heino Falcke en filmmaker, muzikant, verhalenverteller en schatzoeker Mondo Leone a.k.a. Leon Giesen bestijgen onder meer het podium.

Museum of the Moon

In de kerk hangt een maan van wel zeven diameter omtrek. De Britse kunstenaar Luke Jerram is het brein achter dit sferische sculptuur. Hij heeft een aantal creatieve organisaties samengebracht met steun van Norfolk & Norwich Festival. Ruimtevaartorganisatie NASA heeft geholpen met gedetailleerde fotografie van de maan. De schaal is 1:500.000, wat betekent dat elke centimeter die je ziet, vijf kilometer van het maanoppervlak omvat. Dit kunstwerk heeft al een rondreis door Europa gemaakt voordat hij straks op Terschelling aankomt.

Voor deze speciale expeditie heb je een extra kaartje nodig die je tijdens de voorverkoop kunt halen. De MAANdagnacht vind je onder het verdiepingsprogramma.

Verdiepingsprogramma Haal hier je ticket