Studio Oerol

close

In 2016 ging een langgekoesterde wens in vervulling: het muziekprogramma meer verweven met met eiland.

Een samenwerking tussen Hessel en Tess van der Kooij, eigenaren van Second Moon Studio (en Cafe de Groene Weide) resulteerde in Studio Oerol. Second Moon Studio stelt haar faciliteiten ter  beschikking, Oerol haar podia. De bands nemen nieuw materiaal op en brengen het tijdens Oerol ten gehore. Bijvoorbeeld op de podia van Oerol, in De Groene Weide, op de Westerkeyn en in de Terschellinger horeca.

“Studio Oerol is vorig jaar begonnen met 4 bandjes/artiesten met ontzettend veel talent. Wat mij opviel, is dat we te maken hebben met héél serieuze en ambitieuze artiesten en muzikanten die optimaal gebruik maken van de kans die ze van ons krijgen. Om aan de zijlijn te staan van zoveel drive en creativiteit is echt heel bijzonder, voor mij is er niets mooiers dan de blik van een artiest of muzikant die net de beste vocal, solo of beat van z’n leven heeft opgenomen. Ik word daar dolgelukkig van.” vertelt Tess over Studio Oerol.

Hessel en Tess hebben dit jaar vijf residentartiesten te gast  in hun opnamestudio. De residenten voor Studio Oerol 2017 zijn: muzikaal woordkunstenaar Dichter, urban pop singer-songwriter Linde Schöne, popmuzikante Luna Mae, soul en R&B zangeres Sarah Jane, en singer-songwriter Tolls.

Dichter

Vorig jaar maakte hij een prachtig Eilandliedje op Oerol; dit jaar zien we hem terug als welverdiende resident: het is Dichter.

Dichter is geboren in Ethiopië en wordt na 9 maanden geadopteerd door een erg muzikale Nederlandse familie. Met zijn liefde voor poëzie en filosofie kan hij zijn gevoelens vertalen door ze op te schrijven. Dichter wil daarbij ook zijn stem gebruiken om geluid te kunnen geven aan zijn gedachtes.

Met zijn unieke stemgeluid en energieke liveshows drukt hij zijn stempel op de Nederlandse HipHopscene, en binnenkort ook ver daarbuiten. Dichter heeft liefde en ambitie. Dichter kijkt verder.

Bekijk de website van Dichter.

Linde Schone

Linde Schöne, de 24 jarige singer-songwriter uit Nijmegen behoort dit jaar ook tot de artiesten gekozen voor Studio Oerol. Geïnspireerd door haar eigen leven, ingekleurd met liefde, pijn, drama en geluk wisselt ze af tussen urban pop en datgene dat je bij een singer songwriter op het eerste gezicht zou verwachten. Ze was de eerste vrouw die zich bij hiphoplabel Noah’s Ark aansloot en bracht vorig jaar haar EP ‘ Liefde van de Vloer’ uit. We zijn benieuwd wat ze voor ons in petto heeft na haar residentie op Terschelling!

Klik hier voor meer informatie en muziek over Linde Schöne.

Luna Mae

Luna Mae maakt net als Sarah Jane deel uit van de ‘Brotherhood4Real’ familie. Ze maakt muziek die uitwijkt naar soul en funk: de ultieme muziek voor een zwoele zomeravond. Eerder was ze te bewonderen op North Sea Jazz Festival in 2013 en toerde de laatste vijf jaar in en buiten Europa. Geïnspireerd door haar vader, die ook muzikant was, begon ze haar muziekopleiding in Amsterdam en nu op 23 jarige leeftijd is ze voor haar nieuwe werk beland in Studio Oerol.

Meer informatie kan je vinden op de website van Luna Mae.

Sarah Jane

Sarah Jane won in 2014 de Popprijs, verraste het publiek tijdens Eurosonic Noorderslag 2015 en is het Soul en Jazz-talent van NPO Radio 6. Al sinds haar kindertijd werd ze geïnspireerd door Soul, R&B en Surinaamse muziek. Ze trad al op talloze festivals op, waaronder Lowlands en North Sea Jazz festival. Nu is ze te gast op Terschelling als resident voor Studio Oerol.

Meer informatie kan je vinden op de website van Sarah Jane.

Tolls

Tolls, ook wel bekend als Daan van Beijeren, maakt muziek om bij weg te dromen. Hij pakt de aandacht van zijn publiek met een glimlach en neemt ze mee op reis. In 2016 werd hij door Freesonica geselecteerd en speelde hij mee met de Popronde. Ook stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Nu neemt hij op Terschelling een deel van zijn Nederlandstalige debuutalbum op.

Meer informatie vind je op de website van Tolls.