9-18 juni 2017

Studio Oerol

close

In 2016 ging een langgekoesterde wens in vervulling: het muziekprogramma meer verweven met met eiland.

In Studio Oerol, een samenwerking tussen Oerol en Hessel en Tess van der Kooij (Café de Groene Weide / Second Moon Studio), nodigde Oerol en de studio een viertal bands uit voor een residentie op Terschelling. Deze pilot was een groot succes.

Second Moon Studio stelt haar faciliteiten ter  beschikking, Oerol haar podia. De bands nemen nieuw materiaal op en brengen het tijdens Oerol ten gehore. Bijvoorbeeld op de podia van Oerol, in De Groene Weide, op de Westerkeyn en in de Terschellinger horeca.

De resident
Vier artiesten die dit jaar resident waren: DIEDE, Freez, Gerson Main en Rob Dekay.

 

DIEDE

DIEDE speelt de hoofdrol in haar eigen sprookje. Haar podium is een geëxplodeerde kringloopwinkel met zelfgemaakte outfits en lichtbakken. Haar muziek is het beste te omschrijven als folkloristische pop met een laagje glitter, een ruig randje en een surrealistisch sausje. Maar ze schuwt de donkere kant niet. Met het grootste gemak dartelt DIEDE tussen commercieel en alternatief. Zolang het maar echt is.

Freez

De chemie tussen rapper Freez en producer A.R.T. veroorzaakt een frisse en ijzersterke sound. Ze voelen zich kiplekker in deze combinatie. Freez en A.R.T. maken wat hier hip gaat zijn. De eerste plaat van Freez met A.R.T. was een originele en persoonlijke muzikale trip via hiphop naar folk. Freez werkte ook met buurtgenoot Spinvis samen aan nieuwe muziek. Dit jaar keert Freez terug naar Oerol, mét vierkoppige live-band.

Gerson Main

Samen met Akwasi en Rob Dekay schitterde singer-songwriter Gerson Main al vaker op Oerol. Gerson is in alles onorthodox; zijn taal, spel en act zijn weergaloos en drempelvrij. Diep van binnen is hij nog steeds het kleine jongetje dat wil spelen. “Ik ben ruim de helft van mijn leven naarstig op zoek geweest naar dat ene liedje. Onlangs kwam ik erachter dat je die zelf moet schrijven…”. De rest is geschiedenis.

Rob Dekay

Vette stem, mooie kop, goeie hoed en altijd overal te laat: Rob Dekay heeft alles in zich om een popidool te worden. Afgelopen jaren werkte hij samen met o.a.rapper Dio. Met Akwasi en Gerson Main maakte hij de veelgeroemde theatervoorstelling Daar Ergens voor Oerol, een ode aan Bram Vermeulen. Onvergetelijk is de stem van Dekay in het refrein van ‘Pauline’. Nu is hij klaar voor de lancering van zijn eigen werk. Precies op tijd!