De Joop Mulder Plak

close
Fonds voor landschap-cultuur-talent

Stimuleringsprijs voor talentvolle pionier om werk te ontwikkelen, waarmee hij/zij kunst en het Terschellinger landschap met elkaar verbindt.

Ter ere van Joop Mulders grote lokale, regionale, nationale en internationale betekenis als pionier, organisator en ambassadeur van locatietheater en landschapskunst, is de Joop Mulder Plak in het leven geroepen. Deze stimuleringsprijs is bestemd voor de ontwikkeling van nieuw werk in het Terschellinger landschap en geeft mede koers aan het programma van Terschellings Oerol.

De kiemkracht als verbeelding

Het geld dat met de Joop Mulder Plak wordt opgehaald, wordt jaarlijks uitgereikt aan een van de talenten dat zijn of haar werk tentoon stelt op Oerol festival. Joop kiest tijdens Oerol zelf het talent aan wie hij de prijs uitreikt. Op deze manier blijft de kiemkracht, verbeelding en energie van talenten in landschapskunst en locatietheater verbonden aan de eigenzinnigheid en inspiratie van Oerol’s oprichter.

Ja, ik eer Joop.

Voor zijn artistieke en creatieve betekenis voor het ontdekken, stimuleren en begeleiden van talent, en machtig Oerol om een bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Mede namens Joop en Oerol’s toekomstige talenten: bedankt!