Fonds het Atelier

close

De Atelier Oerol producties worden mogelijk gemaakt dankzij het Fonds Atelier Oerol. Via dit fonds kunnen geïnteresseerden investeren in de ontwikkeling van een nieuwe generatie theatermakers en beeldende kunstenaars.

Twee particuliere initiatiefnemers (Oeds Westerhof, netwerk & innovatie Leeuwaren 2018, en Marcel Beerthuizen, voormalig directeur SOS Kinderdorpen) hebben dit fonds opgestart voor de meerjarige financiering en daarmee zekerstelling van de werkplaats van Oerol. Particulieren kunnen (individueel of met een groep) via een fiscaal extra voordelige methode schenken. Bedrijven hebben de optie om met belastingvoordeel mee te doen aan dit toekomstgerichte cadeau.

Met ingang van 2014 hoeft er geen formulier meer voor de periodieke gift via de notaris te worden opgemaakt, maar kan dit met formulieren van de site van de Belastingdienst. Deze formulieren hoeven niet naar de Belastingdienst te worden verstuurd. Ze zijn voor jezelf en Oerol aan wie je de gift doet. Je moet de overeenkomst wel goed bewaren. Als de Belastingdienst de aangifte van de schenker controleert, kan de Belastingdienst om deze schriftelijke overeenkomst vragen.

Via de links hieronder vind je meer informatie en kunnen de bestanden gedownload worden die nodig zijn voor een particuliere (1& 2) of bedrijfsmatige schenking of donatie.

download Particuliere schenking (1) Belastingdienst
download Particuliere schenking (2) Oerol lidmaatschap
download Bedrijfsdonatie

Comité van Aanbeveling

De mogelijkheid om op het eiland een radicale andere benadering van theater te ontdekken is uniek, die moet er ook zijn voor de toekomstige generaties theatermakers. In die wens staat Joop Mulder niet alleen, maar hij deelt dit met de volgende leden van het Comité van Aanbeveling.

Colin Benders (Kyteman) Jeroen van den Berg (Auteur / Regisseur) Tessa Boerman (Onafhankelijk documentairemaker) Terts Brinkhof (Creatief directeur Mobile Arts) Melle Daamen (Directeur Stadsschouwburg Amsterdam) Ellen ten Damme (Zangeres) De Dijk (Popgroep) Aus Greidanus (Artistiek leider en regisseur Toneelgroep De Appel) Ira Judkovskaja (Artistiek leider en regisseur Tryater) Hessel van der Kooij (Muzikant & Eigenaar Café De Groene Weide) Nynke Laverman (Zangeres / Muziektheatermaker) Cornald Maas (Presentator Opium AVRO) Ola Mafalaani (Artistiek Directeur Noord Nederlands Toneel) Hans Man in ‘t Veld (Regisseur / Acteur/ Docent) Willem Mier (Supermarktondernemer Terschelling) Theun Mosk (Theatermaker / Scenograaf) Alain Platel (regisseur Les Ballets C de la B) Alexander Rinnooy Kan (Voorzitter SER) Jolande Sap (Fractievoorzitter Groen Links) Wende Snijders (Zingen, dansen, maken, spelen) Kees van Twist (voormalig directeur Groninger Museum) Jurrit Visser (Burgemeester Terschelling) Jannewietske de Vries (Cultuur Gedeputeerde Provincie Fryslan) Ben Warner (Directeur Warner Communicatie) Robert Wilson (Theatermaker, USA) Jan Zoet (Directeur Rotterdamse Schouwburg).