Bereikbaarheid & Toegankelijkheid

close
Hoe kom ik op Terschelling?

Via het openbaar vervoer of met de auto kom je naar Harlingen Haven waar je op de boot stapt. Woon je in de buurt van Utrecht of Amsterdam dan kan je ook met de festivalbus mee!

Meer info Festivalbus vanuit Utrecht of Amsterdam de bus naar Harlingen-Haven
Meer info Reserveer je bootticket via Rederij Doeksen
Meer info Boek je Oerol Dagarrangement
Vervoer op Terschelling

Fiets
In bijna elk dorp van Terschelling kan je wel een fiets huren. Wij raden aan om je fiets op tijd te reserveren, want tijdens Oerol heb je nog wel eens de kans dat de meeste fietsen zijn verhuurd.

Openbaar vervoer
De bus is geschikt om naar je accommodatie te komen, maar minder geschikt als je voorstellingen gaat bezoeken.

Eigen vervoer
Je eigen fiets meenemen op de boot is ook een goede optie. Voor het milieu en voor de portemonnee is het beter om je eigen auto of motor niet mee naar Terschelling te nemen. Er kunnen natuurlijk altijd goede argumenten zijn om dit wel te doen (bijvoorbeeld omdat je slecht ter been bent).

Meer info Overzicht van fietsverhuur
Meer info Dienstregeling Bus Terschelling
Toegankelijkheid voor minder validen

Oerol is voor iedereen: van kinderen tot en met grootouders. Voor mensen met een beperking biedt Oerol ook een uitgebreid aanbod.

Samenwerking met 5D
5D komt al een aantal jaar op Oerol om te onderzoeken hoe toegankelijk het festival is. Met al die duinweggetjes en het wisselende landschap is niet elke voorstelling even goed te bereiken. Op basis van het adviesrapport dat 5D vorig jaar uitbracht hebben wij dit jaar een slag gemaakt om de informatievoorziening en toegankelijkheid van het festival te vergroten. Tijdens het festival plaatst Gebied B het ‘Help Mij Kiezen Loket’ op de Westerkeyn. Daar kunnen ze je altijd op weg helpen met het selecteren van de juiste voorstellingen en zo een passende route voor te stellen.

Tips voor mindervaliden
  • Slechtziend? Met deze sneltoets combinatie kan je het lettertype vergroten: houd [Ctrl] ingedrukt en druk op de + om in te zoomen. Terug naar de normale instellingen? Klik dan [Ctrl] 0 of [Ctrl] -.
  • In het programma zijn voorstellingen opgenomen die rolstoeltoegankelijk zijn. Deze voorstellingen zijn te herkennen aan het rolstoelicoontje.
  • Bij elke voorstelling staan vrijwilligers die je helpen als je moeilijk ter been bent.
  • Er is een invalidentoilet aanwezig op de Betonning en op Westerkeyn.
  • Daarnaast wordt er aangegeven in welk genre een voorstelling valt. Voor slechthorende is er visueel theater, dansvoorstellingen en kunst installaties. Voor slechtzienden en blinden biedt Oerol tekstueel theater en een muziekprogramma.