Bijzondere expositie Atelier NL

close

Vanaf zondag 11 februari kunnen bezoekers van theater De Lawei in Drachten een bijzondere expositie bezoeken in de expositieruimte: To See a World in a Grain of Sand van Atelier NL.

Het onderzoek dat ten grondslag ligt aan de expositie, startte ooit op Oerol en groeide uit tot een onverwacht groot succes. Atelier NL (bestaande uit Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk) verzamelt al sinds 2010 het zand van duinen, stranden en andere zandplekken en smelt dit om tot glas, met als doel de oorsprong en verhalen van zowel het zand, als de mensen uit alle hoeken van de wereld in kaart te brengen in natuurlijk glas.

Inmiddels nemen mensen van over de hele wereld deel aan het project. Iedereen kan meedoen aan het onderzoek door zelf zand in te sturen afkomstig uit je directe omgeving.

In de expositieruimte van De Lawei toont Atelier NL het project d.m.v. woord, beeld en met glasdesign. De expositie is in 2018 daarnaast te vinden Thailand (Bangkok) en Zuid-Afrika (Kaapstad).

De opening op zondag 11 februari om 15.00 uur wordt verzorgd door Angelique Spaninks, directeur/curator van kunstruimte MU en STRP Biënnale voor creatieve technologie Eindhoven. Wees welkom!