Deze voorstellingen bewonder je op Oerol 2017!

close
Spanning en sensatie, hooggeëerd publiek:

Oerol telt dit jaar maar liefst 35 theatervoorstellingen, waarvan er 23 tijdens het festival in première gaan. Samen met 16 expedities, talloze muziekoptredens en 32 straatoptredens staat festivaleiland Terschelling tien dagen lang in het teken van kunst en cultuur.

Marokkaanse circustheatergroep ‘Groupe Acrobatique de Tanger’ opent 36ste editie van Oerol festival met de voorstelling ‘Halka’.

Openingsvoorstelling “Halka”

Op het Noordzeestrand van Terschelling speelt de bijzondere voorstelling ‘Halka’ van het Marokkaanse Groupe Acrobatique de Tanger. Sinds mensenheugenis geven oude leermeesters op het strand van Tanger de kunst van de acrobatiek door aan jonge Marokkanen. Geboren uit de krijgstraditie en door de combinatie van menselijke piramiden, figuren en sprongen, is deze vorm van acrobatiek een regelrechte circuskunst te noemen. Van de warme stranden aan de Middellandse zee, neemt de groep haar kunsten nu mee naar het strand van Terschelling. Een adembenemende voorstelling vol beweging, muziek en dans.

 

Een greep uit de premières

Er is naast Halka natuurlijk nog veel meer te zien. Een speciaal voor drie locaties ontworpen ‘Bubbel’ gaat op Oerol in première. Deze transparante, tijdelijke, architectonische ruimte ontworpen door Plastique Fantastique, is dit jaar inspiratie voor landschap, muziek en dans in de voorstelling Loud Shadows / Liquid Events. van het Stolz Quartet en Leine&Roebana. Rauw en groots locatietheater over mannen , vrouwen en alles er tussenin is er in Penthesilea van NNT/Club Guy en Roni op het Noordzeestrand. Ook kan je kiezen voor een intieme ervaring voor 1 persoon; Guilty Landscapes deel II van Dries Verhoeven is tijdens Oerol voor het eerst in Nederland te zien.

Muziektheater in alle vormen

De Japanse slagwerkgroep Dadadadan Tenko maakt een muzikale slagwerk voorstelling over de tsunami van een aantal jaar geleden. In ‘Watskeburt goes Oerol’ zie je de deleted scenes uit de poppenvoorstelling van De Jeugd van Tegenwoordig. Vaste gast is Via Berlin, dit jaar met het Berlage Saxophone Quartet in Breaking the silence en de nieuwe lichting muzikale Nieuwkomers van Orkater presenteren zich; Sir Duke. Ook is er het feestelijke muziektheater van Amsterdam Klezmer Band, de uitvinders-muziek van BOT en een muzikale voorstelling uit de ruimte van Touki Delphine.

Jong en oud

Gerenommeerde gezelschappen en makers als Moeremans&Sons/Oostpool, Tryater, PeerGrouP, Orkater, Theater Artemis, Maas theater en dans, BERLIN en Gienke Deuten keren terug naar Oerol, sommige in samenwerking met elkaar of andere gezelschappen. De meeste ruimte bieden we aan nieuwe makers. BOG, Collectief Walden, Hotshop, Orde van de dag, Nhung Dam, Afslag Eindhoven, Stephanie Louwrier, Thabi Mooi, Saman Amini/Likeminds en de vier jonge makers van Atelier Oerol verheugen zich erop een groot en gretig publiek te ontmoeten. Niet in een vakje te plaatsen zijn de voorstelling TRACKS van Pier 21 waar wetenschap de kunst ontmoet en het poëtische werk van de Frans/Belgische Same Same but Different met hun installatie Nous Sommes en de performance Demain.

Kaartverkoop

De algemene online kaartverkoop voor de theatervoorstellingen start op dinsdag 23 mei om 20:00 uur. Vrienden van Oerol kunnen vanaf 17 mei 20:00 uur online hun kaarten bestellen.

Het complete Oerol programma met praktische informatie zoals tijden en locaties staat vanaf 12 mei online.