Eilandliedjes

close

De eilandliedjes zijn inmiddels een fenomeen. Tijdens Oerol 2015 zijn de jongens van de festivalredactie ook weer de natuur ingedoken om prachtige opnames te maken. Roosbeef en Snowapple, Convoi Exceptional, Gery Mendes en André Manuel waren dit jaar aan de beurt. Sluit je ogen en waan je weer op het eiland.

Gery Mendes

We zijn toegekomen aan het àllerlaatste eilandliedje van dit jaar. Maar het is zeker een ‘last but not least’. Laat je meevoeren door Gery Mendes. Met zijn gitaar en het nummer Wonder neemt hij je mee terug naar de bossen van Terschelling.

André Manuel met Kraaien

Tijd voor een toepasselijk eilandliedje. André Manuel won namelijk deze week de cabaretprijs Poelifinario. Hij is inmiddels kind aan huis op Oerol en laat het nou net zijn dat wij hem dit jaar vastlegden met het nummer Kraaien. In een wel heel toepasselijke setting.

Convoi Exceptional

Is het een Doeksen boot? Nee, het is de soulvolle sax van Convoi Exceptional die uitmondt in een warboel van lekkere ritmes op trommels en blote voeten op het wad.

Roosbeef - Rattekop

In het tweede eilandliedje van 2015 speelt Roosbeef solo haar prachtige Rattekop. En aangezien haar album Kalf heet, konden we natuurlijk niet anders dan haar in een Terschellinger stal te zetten.

Snowapple - Old Lady

Close harmony, een zingende zaag en Keltische invloeden: perfecte ingrediënten voor het allereerste eilandliedje van 2015.