Finale Kunstbende

close

De Kunstbende

Oerol doet dit aanstaande zaterdag mee als partner van de Kunstbende. Namens Oerol zit theatermaakster Thabi Mooi in de jury voor de categorie ‘Theater’.Naast jureren kunnen de deelnemers aan de finaledag ook op speeddate met Thabi. In een paar minuten tijd kun je haar het hemd van het lijf vragen over hoe het is om als locatietheatermaker te werken.

Waarom al deze poespas? De winnaar van de theaterronde wint namelijk een plekje in het programma van Oerol 2016. Een aantal van de kandidaten was tijdens Oerol 2015 al op kennismakingsbezoek èn om in 24 uur tijd samen een locatie-voorstelling te maken. Na dit weekend onthullen we wie o wie de landelijke winnaar is geworden en je dus volgend jaar op een Oerol-podium kunt verwachten!

 

Meer over Thabi Mooi

Thabi heeft als aankomend theatermaker deelgenomen aan Atelier Oerol, een meerjarig talentontwikkelings- en begeleidingsprogramma in combinatie met Over het IJ Festival voor makers op het gebied van landschaps- en locatietheater; dat leidde in 2014 tot haar voorstelling Alle Dagen die op beide festivals te zien was. Thabi is nog steeds aan Oerol verbonden als maker. Als Artist-in-Residence presenteerde zij afgelopen festivals een korte film en onderzocht zij met samen publiek de lijnen voor haar nieuwe locatievoorstelling voor 2016. Ook dit is een gezamenlijk (tweejarig) traject met Over het IJ festival in het kader van de Nieuwe Makers Regeling van het Fonds PodiumKunsten. Lees hier het blog wat Thabi bijhoudt.