Liset Moerdijk en Rutger Bergboer namens Oerol naar Griend

close

Wie wil er nou niet drie dagen op vogeleiland Griend verblijven? Dat moeten de 118 makers die zich aanmelden voor de Oerol en Natuurmonumenten-residentie op Griend ook gedacht hebben. Gestaag vulde onze mailbox zich met grootse, openhartige, inventieve en mooie projectaanvragen voor een expeditie tijdens Oerol.

Het was erg bijzonder om alle aanvragen te mogen lezen, maar ook een enorm zware klus om daar (slechts) 1 voorstel uit te kiezen. Uiteindelijk zijn Liset Moerdijk en Rutger Bergboer van Prins te Paard door onze grondige selectie gekomen. Gefeliciteerd! Naar aanleiding van hun ervaringen op het vogeleiland van Natuurmonumenten zullen zij hun bevindingen vertalen in een Expeditie-project dat te zien zal zijn tijdens Oerol 2017, om Griend een klein beetje dichterbij te brengen.

Maandag 20 februari is het dan zo ver! De makers worden door de Asterias (schip van de Waddenunit) na een uitgebreide briefing door Oerol en Natuurmonumenten naar Griend gebracht. Drie dagen wonen op een onbewoond eiland. Althans, als je de vogels die hoofdbewoners van deze zandplaat zijn, niet meerekent.

Naar aanleiding van hun ervaringen op het vogeleiland zullen de makers hun bevindingen vertalen in een Expeditie project die te zien zal zijn tijdens Oerol 2017 om Griend een klein beetje dichterbij te brengen. We gaan proberen om jullie via de Instagram van Oerol op de hoogte te houden van de avonturen van Liset en Rutger.