Met Oerol de ruimte in.

close

We hebben de maan voor jou een stukje dichterbij gehaald. Straks hangt hij boven je in de kerk van Midsland. Met een diameter van wel zeven meter, terwijl jij van heerlijke live concerten geniet.

Museum of the Moon

De Britse kunstenaar Luke Jerram is het brein achter dit sferische sculptuur. Hij heeft een aantal creatieve organisaties samengebracht met steun van Norfolk & Norwich Festival. Ruimtevaartorganisatie NASA heeft geholpen met gedetailleerde fotografie van de maan. De schaal is 1:500.000, wat betekent dat elke centimeter die je ziet, vijf kilometer van het maanoppervlak omvat. Dit kunstwerk heeft al een rondreis door Europa gemaakt voordat hij straks op Terschelling aankomt.

Maansessies

MAANdagnacht

Maandag 12 juni van 23:00 tot 01:00 wordt er een exclusieve kerkdienst georganiseerd in het teken van de relatie tussen mens en maan. Tijdens deze unieke expeditie ondervind je de relatie tussen de thema’s kunst, religie en wetenschap. Hoogleraar astrofysica Heino Falcke en filmmaker, muzikant, verhalenverteller en schatzoeker Mondo Leone a.k.a. Leon Giesen bestijgen onder meer het podium.

Maansessies

Andere avonden ervaar je hoe het is om in deze magische setting te luisteren naar live concerten. De volgende muzikanten spelen straks naast de maan, ook de sterren van de hemel:

Kim Janssen Moss Tangarine
Jeangu Macrooy Lucas Hamming Danny Vera
 Chantal Acda Michelle David & The Gospel Sessions

 

Deze intieme concerten beginnen om 21:00 in de kerk in Midsland, hiervoor is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De kaarten zijn online verkrijgbaar vanaf 23 mei 20:00.