Oerol partner InnoFest

close

Oerol fungeert al jaren als laboratorium voor makers en proeftuin voor nieuw talent. Hier kan men experimenteren, vallen en opstaan omdat ons publiek nieuwsgierig is naar de maker zelf en naar het proces en men graag de ontwikkeling volgt. Ook vanuit Sense of Place werkt Oerol als lab om nieuw ingezette landschapsontwikkelingen in een artistieke vertaling bij ons publiek te brengen en zo betrokkenheid bij datzelfde landschap te creëren. Dat we de labfunctie van Oerol verder willen trekken dan de artistieke programmering is ook niet onbekend bij onze toeleveranciers. Al jaren proberen we op alle terreinen ervoor te zorgen dat ons festival overal waar mogelijk kiest voor duurzame oplossingen, om de voetstap van de invasie die het festival toch is, zo klein mogelijk te maken.

Oerol sluit zich nu als partner aan bij InnoFest waarin ook andere festivals uit het Noorden vertegenwoordigd zijn: Into the Great Wide Open, Noorderzon, Welcome to the Village, Paradigm, FestiValderAa en TT Assen. Niet alleen om onze gezamenlijke voetstap onder de loep te nemen, maar vooral onze festivals als platform te benutten om nieuwe technologieën en andere oplossingen die bijdragen aan een duurzaam (her)gebruik in een korte tijd met een groot publiek te testen. De tijdelijke mini-maatschappijen die we als festivals zijn bieden daarvoor een goede voedingsbodem. Doel:  innovaties snel een stap verder brengen, inclusief draagvlak!

Lees hier meer over de lancering van InnoFest tijdens Epic @Eurosonic Noorderslag, donderdag 14 januari. En kijk vanaf 14 januari op www.innofest.co