Young Professionals programma 2015

close
Meld je aan voor het Young Professionals programma 2015 tijdens Oerol en Over het IJ Festival

Beste theatermaker of kunstenaar,

Oerol en Over het IJ Festival willen je uitnodigen om je aan te melden voor het bijzondere Young Professionals programma 2015 dat in twee delen plaats zal vinden; tijdens Oerol en tijdens Over het IJ Festival. Hiervoor zoeken we jonge theatermakers en kunstenaars -maximaal vier jaar geleden afgestudeerd- die de urgentie voelen om zich in hun werk te verhouden tot locatietheater.

Oerol en Over het IJ Festival maken zich al jaren hard voor de ontwikkeling en innovatie van locatietheater en nieuw talent. Voor het Young Professionals programma nodigen we een groep van ongeveer 10 makers uit voor een open en wederzijdse kennismaking met de beide festivals. De focus ligt hierbij op de overeenkomsten en verschillen tussen de natuurlijke omgeving van het eiland Terschelling en de stedelijke context van de NDSM-werf en Amsterdam-Noord. De vraag hoe jij je als theatermaker of kunstenaar kunt verhouden tot een plek of locatie, welke rol je als kunstenaar kunt spelen in deze context, omgeving of gemeenschap, en wat je daarbij inspireert zal centraal staan in het programma. Daarnaast is er ruimte voor ontmoetingen met de organisatie, makers die betrokken zijn bij de festivals en het bezoeken van voorstellingen.

We stellen als voorwaarde aan de deelname dat je deelneemt aan het hele programma en op beide festivals. Het eerste deel van het Young Professionals programma 2015 zal plaatsvinden tijdens Oerol, op Terschelling van woensdag 17 juni tot zaterdag 20 juni. Het tweede deel van het Young Professionals programma 2015 zal plaatsvinden op Over het IJ Festival, in Amsterdam op dinsdag 7 en woensdag 8 juli.

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.

Wil je onderdeel uitmaken van ons gehele Young Professionals programma, en ben je niet langer dan vier jaar geleden afgestudeerd, geef dan in maximaal 1 A4 een korte motivatie over waarom jij geïnteresseerd bent in het maken van locatietheater. Voeg hier een korte C.V. bij.

Deadline voor aanmelding is maandag 1 juni 09.00 uur. Uiterlijk maandag 8 juni hoor je of je geselecteerd bent.

Aanmelden en meer informatie via YoungProfsOerolOverhetIJ@gmail.com

Hartelijke groet namens Oerol en Over het IJ Festival,

Maurice Bogaert