InnoFest

close

InnoFest | Het festival als levend laboratorium voor innovatie

InnoFest is een samenwerkingsverband van acht festivals uit Noord-Nederland die ondernemers op hun festivals de ruimte geven om producten en ideeën te testen, bedenken of realiseren. InnoFest werkt hierbij samen met kennisinstellingen zoals mede-oprichter TU Delft, overheden en het bedrijfsleven.

“We nodigen start-ups, bedrijven, ondernemers, studenten en andere slimmeriken van harte uit om hun prototypes, ideeën of uitdagingen met InnoFest te delen. Kijk voor meer informatie op InnoFest.co.”

Net als in het echt kennen de InnoFest-festivals uitdagingen op het gebied van afval, water, elektriciteit en voedsel. InnoFest beschouwt festivals als controleerbare minimaatschappijen. Ook de onze bezoekers gedragen zich in zekere zin hetzelfde als buiten een festival. Ze eten, bewegen zich over een terrein, slapen, dansen en consumeren. Er staat echter een hek om deze tijdelijke minimaatschappij. Dit maakt het een perfecte testomgeving voor prototypes en experimentele technieken.

InnoFest is een initiatief van de acht noordelijke festivals Into the Great Wide Open, Welcome to the Village, Oerol, Eurosonic /Noorderslag, TT Assen, Noorderzon, Festival der Aa en Paradigm. InnoFest wordt gesteund door TU Delft, de RUG, de NOM en de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe, en de steden Emmen, Groningen, Leeuwarden en Assen.