Studio Oerol

close

Hessel en Tess hebben dit jaar drie residentartiesten te gast  in hun opnamestudio. De residenten voor Studio Oerol 2018 zijn: Mano Yeah, Josephine Zwaan en F.U.N.C.

Mano Yeah

De getalenteerde Romano Wijnstein, beter bekend als Mano Yeah, is een singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer uit Amsterdam. Hij omschrijft zijn stijl als Caribische R&B met invloeden van pop en elektronische muziek.

Naast Mano Yeah floreert hij in diverse andere projecten. Bijvoorbeeld als één van de oprichters van de hip hop band ‘Badjekkah’ waarmee hij o.a. optrad op Glastonbury en het North Sea Jazz festival.

Eerder werkte hij  samen met artiesten zoals Typhoon, Mr. Probz, Ronnie Flex en Pink Oculus, waarbij hij zelfs een Grammy nominatie en 2 Edison awards in de wacht heeft weten te slepen.

Momenteel werkt Mano aan zijn eerste solo plaat en gaat met Studio Oerol nieuw materiaal opnemen dat je straks op Oerol kunt horen!

Josephine Zwaan

Josephine Zwaan bespeelt de taal als haar gitaar; gevoelig en intuïtief. Haar liedjes raken op zielniveau en schudden je wakker in hun oprechtheid. In 2016 bracht zij haar Nederlandstalige debuutalbum 1/4 uit. In dit even openhartige als eigenwijze portret, legt zij de beproevingen en vragen bloot van het leven als een twintiger.

Tijdens Studio Oerol werkt zij aan een nieuwe EP, die begin 2019 zal verschijnen. Josephine was in 2014 finalist in het televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ met het nummer ‘Los Vast’.

F.U.N.C.

Twee mensen uit vier landen; Finland, Oekraïne, Nederland en Congo. Vandaar ook de naam F.U.N.C.

Een rapper die niet rapt. Een drummer die niet drumt. Want de rollen zijn eens een keer omgedraaid. Laten we het eens anders aanpakken. Geboren uit een laaghangende regenwolk, grootgebracht door de koperen ploert. Unieke vermenigvuldiging komt samen in dit duo.

Wij zijn  benieuwd welke sprankelende klanken we op Oerol gaan horen, jij ook?

Studio Oerol

In 2016 ging een langgekoesterde wens in vervulling: het muziekprogramma meer verweven met met eiland.

Een samenwerking tussen Hessel en Tess van der Kooij, eigenaren van Second Moon Studio (en Cafe de Groene Weide) resulteerde in Studio Oerol. Second Moon Studio stelt haar faciliteiten ter  beschikking, Oerol haar podia. De bands nemen nieuw materiaal op en brengen het tijdens Oerol ten gehore. Bijvoorbeeld op de podia van Oerol, in De Groene Weide, op de Westerkeyn en in de Terschellinger horeca.

“Studio Oerol is in 2016 begonnen met 4 bandjes/artiesten met ontzettend veel talent. Wat mij opviel, is dat we te maken hebben met héél serieuze en ambitieuze artiesten en muzikanten die optimaal gebruik maken van de kans die ze van ons krijgen. Om aan de zijlijn te staan van zoveel drive en creativiteit is echt heel bijzonder, voor mij is er niets mooiers dan de blik van een artiest of muzikant die net de beste vocal, solo of beat van z’n leven heeft opgenomen. Ik word daar dolgelukkig van.” vertelt Tess over Studio Oerol.