Orde van de Dag

close
© Jelte Keur
© Moon Saris
© Jelte Keur
© Nichon Glerum
© Moon Saris

Orde van de Dag – De Idealisten, Het Torentje & Het leven, een PowerPoint

De Orde van de Dag is een theatercollectief dat maandelijks alle actualiteiten in de Stadsschouwburg Utrecht doorneemt. Voor Oerol 2017 verhuisde ze tien dagen naar een grote gele koepel in een weiland. Elke dag kon je drie voorstellingen zien, waarin het publiek interactief mee kon doen: De Idealisten, Het Torentje & Het leven, een PowerPoint.

 

De Idealisten

Greg Nottot, Laura van Dolron, Wilko Sterke, Frank van Kasteren, Mark Kraan en Marcel Osterop zijn geïnspireerd door activisten, optimisten, dromers en politici. Elke avond deden zij een poging om samen met het publiek de wereld mooier te maken. Geen avond was hetzelfde door de verschillende gasten.

 

Het Torentje

Wat zou jij doen als je minister-president van Nederland was? Dit was de vraag die centraal stond in deze voorstelling. Elke dag werd Het Torentje door een andere nieuwslezer gepresenteerd. Deze voorstelling was zo actueel, dat niemand wist hoe hij zou aflopen.

 

Het leven, een PowerPoint

In deze complexe wereld, kan het fijn zijn om alles eens te ordenen. Michiel Lieuwma neemt je in deze voorstelling dan ook mee door een PowerPointpresentatie die antwoord geeft op al je levensvragen.