Straatvoorstellingen

close
Pile-en-Face - The sum of what we do
Fabuloka - Contra © Moon Saris
Company Satchok - Sisyphus

Straatvoorstellingen – Pile-en-Face, Fabuloka & Company Satchok

Drie straatvoorstellingen uitgelicht: Pile-en-Face met ‘The sum of what we do’, Fabuloka met ‘Contra’ en Company Satchok met ‘Sisyphus’.

 

Pile-en-Face – The sum of what we do

Samenleven is niet altijd makkelijk, dat weten we allemaal. Op een hoge stapel puzzelstukken wringen, gooien en stapelen ze zich in bochten in een mix van dans en circus. Pile-en-Face bestaat uit Marieke Thijssen, David Mupanda, Tom Henden, Vincent Kollar en Remi Lebocy

 

Fabuloka – Contra

Een vrouw in het wit komt op met haar koffer. Opeens komt er een zwarte hand tevoorschijn, dit blijkt haar schaduw te zijn. Er ontstaat een dansduet tussen de vrouw en de schaduw. Contra werd op Oerol als een van de eerste keren gespeeld. De voorstelling is vervreemdend, visueel en fysiek (met name acrobatiek). Alle muziek is door de artiesten zelf gemaakt. Fabuloka bestaat uit Jorga Lok en Edwin Schulte.

 

Company Satchok – Sisyphus

Sisyphus gaat  over drie mensen die afhankelijk zijn van elkaar, om hun persoonlijke doelen te bereiken. Geïnspireerd op het verhaal van de Griekse legende Sisyphus; de man die als invulling van zijn lot een rots tegen een berg op moest rollen, alleen om het terug te zien rollen aan de andere kant, keer op keer. Een eindeloos proces van strijd, een les in het onmogelijke toch mogelijk maken.