FAQ Vrienden

close

FAQ Vriendenvoorverkoop 2018

Wanneer start de Vriendenvoorverkoop?
Via de programmapagina kun je vanaf 23 mei 2018 om 20.00 uur theaterkaarten bestellen.
Vergeet naast de theaterkaarten je festivalbandje niet ;).

Hoe werkt de Vriendenvoorverkoop?
In de loop van april ontvangen Vrienden een e-mail met een unieke code waarmee je jouw theaterkaarten kan bestellen. Alleen met zo’n code kom je door het bestelproces heen. De code vul je in bij iedere voorstelling van jouw keuze. De code verloopt als het limiet van het aantal tickets dat je mag bestellen is bereikt.

Kan ik meerdere tickets voor dezelfde voorstelling bestellen?
Het maakt niet uit of je voor één voorstelling meerdere kaarten bestelt of bijvoorbeeld vier kaarten voor vier verschillende voorstellingen: het kan allemaal. En je kunt in jouw bestelling ook de code van andere Vrienden gebruiken, handig als je voor meer mensen tegelijk wilt bestellen!

Wat is een virtuele wachtrij?
Net als vorig jaar maken we gebruik van een virtuele wachtrij. Zo gaat het in zijn werk: zodra je wilt bestellen, sluit je aan in de rij.  De virtuele wachtrij vertelt je waar je je in de rij bevindt en wanneer je aan de beurt bent. Sluit de pagina niet af, dan verlies je je plek in de rij. 

Ik ben Vriend van Oerol, heb mijn donatie over gemaakt maar heb geen mail ontvangen met code voor de Vriendenvoorverkoop, wat moet ik doen?
Controleer in je bank of de Vriendendonatie naar het juiste nummer is overgemaakt, Vrienden van Oerol NL55 RABO 0342 4133 33.

Op 25 april worden de bestelcodes per e-mail verzonden. Mocht je geen bestelcode hebben ontvangen dan kan dat liggen aan je spamfilter. Kijk vooral in de map ongewenste items in je inbox. Het helpt om in jouw mailprogramma de afzender no-reply@oerol.nl en oerol@festivaltickets.nl als betrouwbare afzender aan te merken.

Vind je toch geen e-mail met bestelcode? Neem dan contact op met onze Vrienden-helpdesk met je Vriendnummer, naam en postcode: vrienden@oerol.nl

Wanneer is de helpdesk bereikbaar?
Ben je je code kwijt voor de vriendenvoorverkoop of lukt het niet met kaarten bestellen, neem contact op met de helpdesk.
De helpdesk is telefonisch bereikbaar van 12:00-19:00 uur met uitzondering van de onderstaande dagen:

Woensdag 17 mei : 10:00-23:00 uur
Dinsdag 23 mei: 12:00-23:00 uur

Telefoonnummer: 085-4872111
E-mail: oerol@festivaltickets.nl

Wat is een kanskaart?
Voor Vrienden van Oerol doen we graag iets extra’s. We hebben veel leuke Vriendenacties georganiseerd, die vind je vanaf 15 mei in het programma menu onder ‘Vriendenacties’. Iedere Vriend maakt kans om hieraan deel te nemen. Je kunt één gratis kanskaart voor 1 of 2 personen bestellen voor één van deze Vriendenacties. Zijn er voor jouw keuze meer aanmeldingen dan plekken? Dan volgt een loting…  Ben jij de gelukkige? Dan krijg je daarvan per e-mail een bevestiging. Pas dan ben je verzekerd van een plek… We proberen natuurlijk zo veel mogelijk Vrienden blij te maken!

Vriendenbandje
Ook dit jaar krijgen Vrienden een speciaal Vriendenbandje. Je Vriendenbandje draag je naast je Oerol-entreebandje. Bij het programmaboek heb je een kaart (voucher) ontvangen, waarmee je tijdens het festival op de Westerkeyn een Vriendenbandje kunt afhalen bij de infobalie. Met het bandje krijg je niet alleen toegang tot de Vriendenacties van Oerol, als je daarvoor geselecteerd bent, met het Vriendenbandje kun je ook gebruik maken van de diverse ondernemersacties op Terschelling die alleen voor de Vrienden beschikbaar zijn Ondernemers maken hun actie kenbaar door een Vriendenposter in het raam, waarop ze hun aanbieding of actie vermelden. Houd de Vriendennieuwsbrief en de dagkrant in de gaten om op de hoogte te blijven van alle acties. 

Hoe geef ik wijzigingen door in mijn gegevens?
Wijzigingen van e-mailadres, adresgegevens en bankrekeningnummer graag doorgeven via vrienden@oerol.nl. Let op! Misschien heb je al via onze website je Oerol-entreebandje besteld. Als je daar een ander adres hebt ingevuld dan bij ons bekend is dan wordt dat niet automatisch bij Vrienden van Oerol aangepast. Als jouw adres veranderd is, geef dan je adreswijziging door via vrienden@oerol.nl.

Wat is jullie IBAN rekeningnummer om mijn donatie over te maken?
Het IBAN rekeningnummer van Vrienden van Oerol is NL55 RABO 0342 4133 33 t.n.v. St. Vrienden van Oerol, West-Terschelling (BIC: RABONL2U).

Hoe verhoog ik mijn Vriendendonatie?
Je kunt een extra bijdrage overmaken op ons rekeningnummer onder vermelding van je naam en Vriendnummer of postcode. Indien je een automatische incasso hebt afgegeven en je wilt jouw donatie structureel wijzigen dan kun je een mailtje sturen naar vrienden@oerol.nl

Ben ik nog Vriend?
Om te controleren of je nog Vriend bent van Oerol kun je altijd een e-mail sturen naar vrienden@oerol.nl. Graag onder vermelding van je Vriendnummer of postcode en huisnummer.

Hoe vaak verschijnt de Vriendenkrant?
Onze Vrienden ontvangen twee keer per jaar een editie van de Vriendenkrant; een retrospectief nummer in de zomer en bezinning en onthullingen in de winter. Vlak voor de exclusieve online Vriendenvoorverkoop jaarlijks in mei ligt ook het programmaboek van de nieuwe editie van Oerol thuis op de mat!

Wel betaald, maar geen Vriendenkrant ontvangen?
Waarschijnlijk hebben we niet de juiste adresgegevens van jou. Stuur een e-mail met daarin je Vriendnummer en het juiste adres naar vrienden@oerol.nl dan sturen we alsnog een Vriendenkrant.

Geen Oerol Magazine ontvangen?
Waarschijnlijk hebben we niet je juiste adresgegevens. Stuur een e-mail met daarin je Vriendnummer en het juiste adres naar vrienden@oerol.nl

Wat betekenen de Vrienden voor Oerol?
Erg veel! Vrienden zijn voor Oerol altijd een belangrijke steun geweest en zijn dat nog steeds. Jullie als Vrienden zijn onze onmisbare ambassadeurs. Dankzij jullie enthousiasme voor Oerol – dat jullie met je eigen achterban delen – weet jaar in jaar uit een gigantisch grote groep bezoekers het eiland te vinden om hier in de natuur te genieten van cultuur. Datzelfde enthousiasme zorgt voor een warm bad voor de makers en artiesten. Hier mogen ze leren, ontwikkelen, experimenteren en presenteren, zonder afgebrand te worden. En met alle jaarlijkse donaties van de Vrienden bij elkaar, vormen de Vrienden samen een hoofdsponsorschap.