Steun Het Atelier

close

​Speciale editie Atelier 2018

Oerol 2018 krijgt een speciale Atelier ‘Alumni’ editie. Makers Karlijn KistemakerJohannes Bellinkx en Sanne Nouws keren terug. Zij maakten in 2014 een Atelier-proeve op Oerol en Over het IJ Festival. In 2018 staan ze alle drie met een eigen, nieuwe voorstelling in ons theaterprogramma. Vanuit Atelier Oerol ondersteunen we ze om dat mogelijk te maken. Deze drie voorstellingen zullen op Oerol zowel los, als in een Atelier-route te zien zijn voor publiek.

In dit voorjaar organiseren we een ontmoeting tussen de ‘Alumni’ makers en u; Fonds Atelier Oerol donateurs. Uiteraard op een inspirerende locatie ergens in Nederland.

Ondertussen zijn we na eerdere geslaagde edities van het Atelier in gesprek met Over het IJ Festival en andere partners in het culturele veld over hoe we talenten vandaag de dag het beste kunnen ondersteunen. Dat nemen we mee in de opzet van het Atelier 2019. En in de selectie van nieuwe Atelier makers die we in mei 2018 al zullen selecteren met het oog op hun talentontwikkelingstraject naar het festival van 2019.

Mede mogelijk gemaakt door:

Het Atelier wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Fonds Atelier Oerol. Via dit fonds kunnen alle geïnteresseerden investeren in de ontwikkeling van een nieuwe generatie theatermakers en beeldende kunstenaars.

Twee particuliere initiatiefnemers (Oeds Westerhof, netwerk & innovatie Leeuwaren 2018, en Marcel Beerthuizen, voormalig directeur SOS Kinderdorpen) hebben dit fonds opgestart voor de meerjarige financiering en daarmee zekerstelling van de werkplaats van Oerol. Particulieren kunnen (individueel of met een groep) via een fiscaal extra voordelige methode schenken. Bedrijven hebben de optie om met belastingvoordeel mee te doen aan dit toekomstgerichte cadeau.

Via de links hieronder vind je meer informatie en kunnen de bestanden gedownload worden die nodig zijn voor een particuliere (1& 2) of bedrijfsmatige schenking of donatie.

download Particuliere schenking (1) Belastingdienst
download Particuliere schenking
download Bedrijfsdonatie