Steun Het Atelier

close

​Speciale editie Atelier 2018

Oerol 2018 krijgt een speciale Atelier ‘Alumni’ editie. Makers Sanne NouwsJohannes Bellinkx en Karlijn Kistemaker keren terug. Alle drie kwamen ze met een mooi voorstel voor de theaterprogrammering voor Oerol 2018. Erg leuk en bijzonder, want toevallig genoeg deden ze allemaal mee aan het Ateliertraject van 2013/2014. Hun nieuwe werk is tijdens Oerol dit jaar zowel los van elkaar, als gezamenlijk in de speciale Alumni Atelierroute, voor publiek te zien.

Benieuwd naar wat zij gaan maken voor deze speciale Alumni Editie van Atelier Oerol? De makers nemen u graag mee in hun plannen en nieuwe onderzoeksvragen tijdens een informele bijeenkomst op het creatieve landwerkgoed Het Domijn in Weesp, die we op 24 maart organiseren tussen 16.00-18.00 (met aansluitend soep). Johannes houdt hier zijn atelier en de makers zullen een eerste korte proeve/presentatie van hun nieuwe werk tonen op verschillende locaties op het terrein. Een mini-atelierroute dus!

Wil jij hier bij zijn? Word dan ook donateur! Meld je voor 22 maart aan door een mail de sturen naar steun@oerol.nl  

Ondertussen zijn we na eerdere geslaagde edities van het Atelier in gesprek met Over het IJ Festival en andere partners in het culturele veld over hoe we talenten vandaag de dag het beste kunnen ondersteunen. Dat nemen we mee in de opzet van het Atelier 2019. En in de selectie van nieuwe Atelier makers die we in mei 2018 al zullen selecteren met het oog op hun talentontwikkelingstraject naar het festival van 2019.

Mede mogelijk gemaakt door:

Het Atelier wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Fonds Atelier Oerol. Via dit fonds kunnen alle geïnteresseerden investeren in de ontwikkeling van een nieuwe generatie theatermakers en beeldende kunstenaars.

Twee particuliere initiatiefnemers (Oeds Westerhof, netwerk & innovatie Leeuwaren 2018, en Marcel Beerthuizen, voormalig directeur SOS Kinderdorpen) hebben dit fonds opgestart voor de meerjarige financiering en daarmee zekerstelling van de werkplaats van Oerol. Particulieren kunnen (individueel of met een groep) via een fiscaal extra voordelige methode schenken. Bedrijven hebben de optie om met belastingvoordeel mee te doen aan dit toekomstgerichte cadeau. Fonds Atelier Oerol donateurs geven minimaal 25 euro per maand (300 euro per jaar) voor een periode van 5 jaar. Op deze manier kunnen we continuïteit van het talentontwikkelingstraject waarborgen.

Via de downloadknop hieronder vind je het periodieke schenkingsformulier dat je ingevuld en ondertekend kunt retourneren aan ons (het kantooradres of door te mailen naar steun@oerol.nl).

download Periodieke schenkingsformulier