De Oesterfabriek

Ontdek de magie van de zee rechtstreeks bij De Oesterfabriek. Hier kun je genieten van o.a. verse wilde oesters (met diverse vinaigrettes), plukbrood met zeekraalcrème en oesterzwam bitterballen.

Elke dag worden er met liefde en zorg verse wilde oesters van het Terschellinger Wad geraapt. Om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, laten ze de zee de oesters schoonspoelen. Je kunt de wilde oesters proeven met verschillende verrukkelijke vinaigrettes, of een schijfje citroen.

Naast de heerlijke oesters biedt De Oesterfabriek ook een pittige curry aan. En als vegetarische snack hebben ze oesterzwam bitterballen, gekweekt op koffiedik!

Net zoals ze al jaren doen, geven ze de voorkeur aan ingrediënten afkomstig van ons mooie eiland: Terschelling. Hun kruiden-bloementuin vormt een prachtige aanvulling op hun zelfvoorzienendheid en dat proef je terug in de gerechten. Als ambassadeur van Dutch Cuisine en de Waddenvereniging, streeft eigenaar Werner Zuurman naar duurzaamheid in eigen keuken en omgeving, met respect voor het eiland én de oesterbank. De wilde creuse is al twintig jaar een vast onderdeel in Werner zijn keuken, eerst in de Caracol en later ook bij De Bras op West-Terschelling.

De Oesterfabriek is nu bezig om ook een zaak te realiseren aan de Willembarendszkade 22, in het voormalige Loodskantoor. Deze prachtige locatie zal rond Oeroldecember haar deuren openen als ‘De Oesterbar van Werner’. Hier kun je niet alleen oesters, schaal- en schelpdieren en vis proeven, maar ook meenemen naar huis. Daarnaast organiseren ze ook Oesterexcursies, waarbij gasten met de ‘Oester Expres’ meegaan naar de wilde oesterbank midden in de Waddenzee. Een buitengewone ervaring waarbij je niet alleen oesters proeft en prosecco drinkt, maar vooral één wordt met de natuur en de serene stilte van het Wad.

Tot snel in De Oesterfabriek!