Word Supporter

Oerol is geen eiland op Terschelling. Oerol is Terschelling. Wij zijn er geworteld en werken er het hele jaar door. De eilandbewoners zijn niet alleen onze bezoekers, leveranciers, collega’s en buren, maar ook onze waardevolle Supporters. We doelen hiermee op alle Terschellinger ondernemers en sponsors die ons jaarlijks ondersteunen.

Met zet protestborden aan een zandpad in de theatervoorstelling Acts of Citizenship van theatergezelschap Via Berlin en Berlage Saxophone Quartet in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam tijdens Oerol 2022

Als Supporter van Oerol draag je bij aan de bloei van zowel het festival als het eiland. Want de Oerol-ervaring blijft niet beperkt tot de festivallocaties maar wordt net zo goed bepaald door de fietsverhuur, accommodaties, winkels en natuurlijk eet- en drinkgelegenheden.

Omdat de Supporters van Oerol onmisbaar zijn, betrekken we hen graag op verschillende manieren bij het festival zodat we op een duurzame basis kunnen samenwerken. Zonder de steun van de eilander ondernemers kan Oerol geen festival neerzetten dat een brede en vaak ook nieuwe doelgroep aanspreekt.

Cultureel Garantie Fonds

De Supporters van Oerol zijn ontstaan uit het Cultureel Garantie Fonds, dat in 1995 is opgericht om Oerol financieel te kunnen bijstaan. In 1994 vond er geen Oerol plaats, waardoor vele (eilander) ondernemers veel inkomsten verloren. Meerdere Terschellinger ondernemers hebben toen een renteloze lening afgegeven, om de toekomst van het festival te garanderen. Sinds 1995 hebben meer dan 250 eilander ondernemers elk jaar een substantiële bijdrage aan het festival geschonken. Bovendien zorgt Het Garantiefonds voor een dak boven ons hoofd als eigenaar van het Oerol kantoor. Help jij mee het festival mogelijk te maken?

Support Oerol

Je kunt zowel eenmalig, doorlopend als periodiek schenken. Met een periodieke of doorlopende schenking geef je ons zekerheid voor de toekomst en de mogelijkheid om nu al te investeren in innovatieve ontwikkelingen die over een paar jaar op het festival te zien zijn. Door onze ANBI status schenk je met een periodieke schenking voordelig: 125% van het geschonken bedrag is namelijk aftrekbaar.

Word deel van het netwerk van Terschellinger ondernemers als Supporter van Oerol. Want door nauw samen te werken kunnen we onze gezamenlijke doelstellingen bereiken en een duurzame verbinding opzetten, waarbij Oerol nog veel langer synoniem blijft met Terschelling – en andersom!

Wil je meer weten over het steunen van Oerol met jouw onderneming? Stuur een mail of bel naar 0562 448 448.