Pers

Oerol is dé ontwikkelplek voor nieuwe locatiekunst.

Tien dagen lang is er overal op Terschelling een fantastische variëteit aan locaties, theater- en kunstvormen te ontdekken.

Van gevestigde makers tot jong talent. Alles op Oerol is op maat gemaakt, en het toegewijde programmateam is vanaf het eerste idee tot de laatste voorstelling betrokken. Ongeveer twee derde van de locatievoorstellingen op Oerol gaat bij ons in première.

Signaal bij Schemerduister een theatervoorstelling van componistenduo Strijbos & Van Rijswijk tijdens Oerol 2018, een wandelopera met vier zangeressen en 24 speakers op het Terschellinger strand.

Op het eiland, letterlijk op afstand, ontstaat een focus op het artistieke werk dat anders niet te vinden is. Bovendien wordt het gepresenteerd aan een groot en enthousiast publiek dat open staat voor het experiment en de dialoog. Voor professionals is Oerol een internationaal showcasefestival. Enthousiast over de experimentele en toonaangevende programmering die het jaarlijks biedt, vertalen zij dit vervolgens naar hun eigen festival of theater.

Voor de pers is het festival een uitgelezen gelegenheid om nieuwe voorstellingen te bekijken en aanstormend talent te ontdekken. Daarnaast zijn de media natuurlijk ook welkom op Terschelling voor reportages en interviews, zowel tijdens de voorbereidingen als gedurende de voorstellingen van makers en gezelschappen.

Accreditatie aanvragen

We heten journalisten en mediaverslaggevers van harte welkom op Terschelling om verslag te doen van het festival. Om voor accreditatie in aanmerking te komen, verzoeken we je het accreditatieformulier in te vullen vóór 1 mei 2024. Wanneer je geaccrediteerd bent, kun je verslag uitbrengen over specifieke voorstellingen.

Houd er rekening mee dat Oerol Festival niet verantwoordelijk is voor de gemaakte reis- en verblijfskosten.

Contact

Voor alle persgerelateerde zaken bij Oerol kun je contact opnemen met onze perscoördinator, Miska Aksular. Neem contact op via pers@oerol.nl.