Word Pionier

Pioniers staan erom bekend de eerste stap te zetten.

Bij Oerol betekent dat het steunen van jonge makers in talentontwikkeling en gevestigde makers in het aangaan van nieuwe uitdagingen. Pioniers zijn niet bang voor experiment. Zij maken onderzoek mogelijk en steunen Oerol om te vernieuwen en innovatie na te jagen.

Deze groep voorvechters helpt Oerol kunstenaars, gezelschappen en makers uit te nodigen op het eiland. Zo krijgen zij de mogelijkheid om de inspiratie en artistiek lef de ruimte te geven die ze verdienen

Pioniers zijn eigenlijk ook gewoon vrienden van Oerol, maar steunen Oerol met een hogere bijdrage vanaf € 150,00 per jaar. Door de ruimte die zij ons daarmee geven, helpen zij Oerol om te pionieren. Vandaar natuurlijk ook de naam!

Een jonge acteur staat in een ouderwets zwart pak op het podium met goud met zilverkleurige folie als een cape om hem heen gewikkeld tijdens De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit van Elias de Bruyne (Atelier 2022)
een mens in een zilveren ruimtepak loopt door het bos in de theatervoorstelling Technostalgia van theatergroep Ulrike Quade Company in samenwerking met Strijbos & Van Rijswijk tijdens Oerol 2019.
Twee mensen dansen in de natuur. Hij in een wit pak vol strikken met een blauwe strooien, zij in het roze-rood gestreept met een grote rode hartjesbril, roze rubberen handschoenen en een sluier van melkglas plastic die over haar gezicht naar achter wappert. Een beeld uit Hurry slowly, but hurry van Lunatics and Poets

Jij als Pionier

Als Pionier maak je het verschil voor Oerol, daarom betrekken wij je nauw bij alles wat er bij Oerol speelt: we vertellen je over onze ambities en hoe wij deze willen bereiken. Daarbij nodigen we je uit om te ervaren hoe dit er in de praktijk uit ziet en kun je het maakproces van verschillende projecten volgen op hun weg naar het Festival. Hoe krachtiger jouw rol als Pionier, hoe meer je betrokken wordt bij Oerol.

Je kunt als Pionier zowel eenmalig, doorlopend als periodiek schenken. Met een doorlopende of periodieke schenking (minimaal 5 jaar) geef je ons zekerheid voor de toekomst en de mogelijkheid om nu al te investeren in langlopende innovatieve ontwikkelingen die over een paar jaar op het festival te zien zijn. Een periodieke schenking is bovendien fiscaal voordeliger voor jou als Pionier.

Wat krijg je er voor terug?

Meer