Residenties

De rust, ruimte, het contact met de natuur, de stilte en de afzondering: het eiland biedt de ideale omstandigheden om na te denken, te experimenteren en onderzoek te doen.

Sinds 2013 nodigen we startende en gevorderde makers uit om meerdaags te verblijven op Terschelling en in deze landschappelijke context onderzoek te doen. Dat kan 365 dagen van het jaar. Aan de hand van een artistieke vraag dagen we artiesten uit om nieuwe of bestaande plannen (door) te ontwikkelen.

De ene keer is dat concreet als voorbereiding op een project voor het komende festival, de andere keer omdat we een maker interessant vinden of bepaalde mensen en ideeën willen samenbrengen. Het is altijd een verrassing waar het toe zal leiden. We geloven dat de residenties bijdragen aan onze ambitie om tot nieuwe vormen van theater en performance op locatie op het eiland te komen. Ook vanuit de makers zelf zien we de behoefte aan een nieuw laboratorium waar nieuwe ideeën ontwikkeld kunnen worden. Vanuit die wens is Oerol de afgelopen jaren uitgegroeid tot landschapslab.

Terschellinger kinderen fotograferen publiek in de residentie voorstelling The Cure van theatercollectief Tijd van de Wolf en Alexandra Broeder, Oerol 2023