Visuele Taal Weekend

voor en door doven

Het tweede weekend van Oerol Festival staat helemaal in het teken van de Visuele Taal. Wat houdt dat in? Er zijn dove performers én er zijn veel programmaonderdelen voorzien van tolken Nederlandse Gebarentaal (NGT) en/of schrijftolken.

Video

NGT vertaling van onderstaande teksten

Save the date!

Het Visuele Taal Weekend is dit jaar van: vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2024

Tolken

Onze tolken, zowel dove als horende, staan klaar om te ondersteunen. Bij elke voorstelling staat aangegeven welke tolken aanwezig zijn. Schrijftolken werken met iPads of Text on Stage, een groot scherm waarop de tekst live meegelezen kan worden.

Stel dat je tijdens het weekend een tolk nodig hebt voor een programmaonderdeel waar nog geen tolk beschikbaar is, dan kun je gebruikmaken van ons Jut de Tolk-initiatief. Net zoals mensen soms waardevolle spullen die zijn aangespoeld op het strand jutten*, kun je als bezoeker een tolk ‘jutten’. Stuur een WhatsApp-bericht naar Nathalie via 06-20107362 (tekst of NGT) en we zullen ons best doen om een tolk voor je te vinden. Wees er snel bij, want hoe eerder je jouw aanvraag stuurt, hoe groter de kans op beschikbaarheid.

*Jutten is het speuren naar aangespoelde spullen op het strand. Scheepsladingen die niet goed vastzitten op het dek van een schip, kunnen in een stevige storm overboord slaan en op het strand belanden. Bewoners van de Waddeneilanden zijn vaak ervaren jutters, maar als bezoeker van Oerol kun je nu meedoen, en een tolk ‘jutten’ ;-).

Routes

Om je bezoek aan Oerol nog makkelijker te maken, bieden we verschillende routes aan waaruit je kunt kiezen zodra het volledige programma online staat. Deze routes leiden je langs getolkte voorstellingen, beeldende kunstinstallaties, straattheater, dans, visuele voorstellingen en natuurlijk onze tips! Bekijk straks het schema op deze pagina voor meer informatie. Let op: de routes zijn leuke suggesties, maar ze zijn niet verplicht. Je bent natuurlijk vrij je eigen programma samen te stellen.

Suggesties?

Ook die ontvangen we graag! Neem contact op via het contactformulier hieronder.

Contact

Heb je specifieke vragen, opmerkingen of suggesties voor onze coördinator Visuele Taal? Laat het ons weten.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.