Visuele Taal Weekend

voor en door doven

Het tweede weekend van Oerol Festival (van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni) staat helemaal in het teken van de Visuele Taal. Wat houdt dat in? Er zijn dove performers én er zijn veel programmaonderdelen voorzien van tolken Nederlandse Gebarentaal (NGT) en/of schrijftolken.

Video

NGT vertaling van onderstaande teksten

Tolken

Onze tolken, zowel dove als horende, staan klaar om te vertalen. Bij elke voorstelling staat aangegeven welke tolken aanwezig zijn. Schrijftolken werken met iPads of Text on Stage, een groot scherm waarop de tekst live meegelezen kan worden.

Stel dat je tijdens het weekend een tolk nodig hebt voor een programmaonderdeel waar nog geen tolk beschikbaar is, dan kun je gebruikmaken van ons Jut de Tolk-initiatief. Net zoals mensen soms waardevolle spullen die zijn aangespoeld op het strand jutten*, kun je als bezoeker een tolk ‘jutten’. Stuur een WhatsApp-bericht naar Nathalie via 06-20107362 (tekst of NGT) en we zullen ons best doen om een tolk voor je te vinden. Wees er snel bij, want hoe eerder je jouw aanvraag stuurt, hoe groter de kans op beschikbaarheid.

*Jutten is het speuren naar aangespoelde spullen op het strand. Scheepsladingen die niet goed vastzitten op het dek van een schip, kunnen in een stevige storm overboord slaan en op het strand belanden. Bewoners van de Waddeneilanden zijn vaak ervaren jutters, maar als bezoeker van Oerol kun je nu meedoen, en een tolk ‘jutten’ ;-).

Routes

Wil je het maximale uit je weekend op Oerol halen? Jij bepaalt zelf hoe! We geven je tips verpakt in routes, met getolkte voorstellingen en genoeg keus. Sommige routes vragen tickets, voor andere is het vertoon van je festivalbandje genoeg. Wat je ook kiest, we wensen je verwondering, ontroering, een brede lach, iets om over na te denken, mooie ontmoetingen en vooral: heel veel plezier!

Hier zijn onze routes, de nummers vind je op de (interactieve) fietskaart terug.

Dit zijn onze tolken

  • Linde Terpstra: Meer dan Bauxiet; Voor ze Verdwijnen
  • Sarah Muller: Meer dan Bauxiet; Bergen Verzetten
  • Richard Cokart: Voor ze Verdwijnen; Bergen Verzetten
  • Anita Janssen: LEVEN; De Wachtkamer; Poëtische Rommel; Eenzame Stad; Crashtest Ibsen
  • Daan Heimans: LEVEN; De Wachtkamer; Poëtische Rommel; Eenzame Stad; Crashtest Ibsen
  • Dewi Latupeirissa: Artificial by Nature; S10; Crashtest Ibsen; straattheater
  • Sandra Markies: Artificial by Nature
  • Afke Hop: schrijftolk
  • Inge de Vries: schrijftolk
  • Co-tolken: Sandra Markies, Yvonne Jobse, Corline Koolhof

Tickets

Voor alle onderdelen van de routes heb je een festivalbandje nodig. Voor sommige voorstellingen heb je ook een ticket nodig. Stuur een WhatsApp-bericht naar hetzelfde nummer als we gebruiken voor ‘Jut de Tolk’: 06-20107362, of vul het formulier hieronder in. Nadat je hebt betaald via de ontvangen betaallink, ontvang je jouw e-ticket per e-mail. Wacht niet te lang, want op = op!

Suggesties?

Ook die ontvangen we graag! Neem contact op via het contactformulier hieronder.

Contact

Heb je specifieke vragen, opmerkingen of suggesties voor onze coördinator Visuele Taal? Laat het ons weten.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.