Tastbare Taal Weekend

Tijdens het tweede weekend van het festival is een deel van het programma van Oerol extra toegankelijk voor mensen die blind zijn of slechtziend zijn.

Ayşegül Karaca verzorgt voor twee voorstellingen een Meet & Feel, het gaat om:

  • Bergen Verzetten op vrijdag 14 juni om 21:45 uur. De Meet & Feel is om 20:45 uur.
  • Echo’s Chamber op zaterdag 15 juni om 13:15 uur. De Meet & Feel is om 12:15 uur.

Komt het Zien! verzorgt een Meet & Feel en audiodescriptie bij de voorstelling High-rise op zaterdag 15 juni om 17:40 uur. De Meet&Feel is om 16:40 uur.

Voor kaarten voor deze Meet & Feels en de voorstelling: mail naar toegankelijkheid@oerol.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Het Tastbare Taal Weekend is dit jaar van:

Vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2024
Het Tastbare Taal Weekend wordt mede mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds.

Man met koptelefoon staat tegenoveracteur, voorstellingsbeeld uit Technostalgia van Ulrike Quade gespeeld tijdens Oerol 2019

Meet & Feels

Voorafgaand aan de voorstelling is er een Meet & Feel op de locatie. Een Meet & Feel is een voorbereiding op de voorstelling, waarin de regisseur of theatermaker in grote lijnen vertelt wat er in het stuk gebeurt. Vaak kun je ook kennismaken met de stemmen van de acteur(s) en de kostuums en het decor van dichtbij bekijken of voelen. Als je je hebt aangemeld, ontvang je enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling informatie over het exacte tijdstip van de inleiding. De tijden kunnen variëren, maar over het algemeen begint de inleiding ongeveer 60 minuten voor aanvang van de voorstelling. We vermelden het exacte tijdstip bij de tickets. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, de prijzen voor de voorstelling inclusief Meet & Feel zijn hetzelfde als voor de reguliere voorstelling.

Audiodescriptie

Voor de voorstelling begint ontvang je een koptelefoon en neem je plaats op de tribune. De blindentolk van Komt het Zien! zal tijdens de voorstelling alles beschrijven wat er te zien is, zodat je niets hoeft te missen!

Stel dat je tijdens het weekend een tolk nodig hebt voor een programmaonderdeel waar nog geen tolk beschikbaar is, dan kun je gebruikmaken van ons Jut de Tolk-initiatief. Net zoals mensen soms waardevolle spullen die zijn aangespoeld op het strand jutten, kun je als bezoeker een tolk ‘jutten’. Vul onderstaand contactformulier in en we zullen ons best doen om een tolk voor je te vinden. Wees er echter snel bij, want hoe eerder je jouw aanvraag stuurt, hoe groter de kans op beschikbaarheid.

Begeleider/tolk mee?

We bekijken graag samen met jullie de mogelijkheden. Neem contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina.

Suggesties?

Ook die ontvangen we graag! Neem contact op via het contactformulier hieronder.

Contact

Heb je specifieke vragen, opmerkingen of suggesties voor onze toegankelijkheidscoördinator? Laat het ons weten.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.