Tastbare Taal Weekend

Tijdens het tweede weekend van het festival is een deel van het programma van Oerol toegankelijk voor blinden en slechtzienden. In de programmaonderdelen van het Tastbare Taal Weekend voeren muziek en taal de boventoon. Bij diverse voorstellingen zijn tolken van onze partner Komt het Zien! aanwezig voor audiodescriptie. Daarnaast zullen er verschillende meet&feel-inleidingen worden gegeven.

Tip: Zodra het programma online staat, zal het in het programmaoverzicht ook mogelijk zijn om te filteren op toegankelijkheid, waardoor je snel een eerste indruk krijgt van wat er voor jou in de aanbieding is.

Save the date!

Het Tastbare Taal Weekend is dit jaar van:
vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2024

Man met koptelefoon staat tegenoveracteur, voorstellingsbeeld uit Technostalgia van Ulrike Quade gespeeld tijdens Oerol 2019

Meet&feel

Voorafgaand aan de voorstelling is er een meet&feel-inleiding op de locatie. Een meet&feel is een voorbereiding op de voorstelling, waarin de regisseur of theatermaker in grote lijnen vertelt wat er in het stuk gebeurt. Vaak kun je ook kennismaken met de stemmen van de acteur(s) en de kostuums en het decor van dichtbij bekijken of voelen. Als je je hebt aangemeld, ontvang je enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling informatie over het exacte tijdstip van de inleiding. De tijden kunnen variëren, maar over het algemeen begint de inleiding ongeveer 60 minuten voor aanvang van de voorstelling. We vermelden het exacte tijdstip bij de tickets. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, de prijzen voor de voorstelling inclusief meet&feel zijn hetzelfde als voor de reguliere voorstelling.

Audiodescriptie

Voor de voorstelling begint ontvang je een koptelefoon en neem je plaats op de tribune. De blindentolk van Komt het Zien! zal tijdens de voorstelling alles beschrijven wat er te zien is, zodat je niets hoeft te missen!

Stel dat je tijdens het weekend een tolk nodig hebt voor een programmaonderdeel waar nog geen tolk beschikbaar is, dan kun je gebruikmaken van ons Jut de Tolk-initiatief. Net zoals mensen soms waardevolle spullen die zijn aangespoeld op het strand jutten, kun je als bezoeker een tolk ‘jutten’. Vul onderstaand contactformulier in en we zullen ons best doen om een tolk voor je te vinden. Wees er echter snel bij, want hoe eerder je jouw aanvraag stuurt, hoe groter de kans op beschikbaarheid.

Begeleider/tolk mee?

We bekijken graag samen met jullie de mogelijkheden. Neem contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina.

Suggesties?

Ook die ontvangen we graag! Neem contact op via het contactformulier hieronder.

Contact

Heb je specifieke vragen, opmerkingen of suggesties voor onze toegankelijkheidscoördinator? Laat het ons weten.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.