Bij Oerol streven we naar een inclusieve en toegankelijke festivalervaring voor zoveel mogelijk mensen. Zo zorgen we ervoor dat jij onbezorgd van jouw festivalervaring kunt genieten!
Programmafilter
Het programmaoverzicht biedt de mogelijkheid tot filteren op toegankelijkheid, waardoor je snel een eerste indruk krijgt van het programma dat is afgestemd op jouw wensen en behoeften. Hieronder volgt een uitleg over de verschillende termen en mogelijkheden.
Let op: Als er bij een voorstelling geen tekst staat bij ‘Toegankelijk voor’ in de linkerkolom, dan is de locatie of de voorstelling niet aangepast. Bij Publieksinspanning staat vermeld wat de afstand is naar een voorstelling.
Vervoer
De boten van Rederij Doeksen zijn rolstoeltoegankelijk en geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Lees hier meer over toegankelijkheid bij Rederij Doeksen.
De meeste voorstellingen zijn het beste bereikbaar per fiets. Ben je slecht ter been of zijn de afstanden te groot om met een rolstoel af te leggen? Overweeg dan om een aangepast vervoermiddel zoals een scootmobiel of een driewielfiets mee te nemen op de boot. Op Terschelling zijn er beperkte mogelijkheden voor het huren van aangepaste vervoersmiddelen. Een aantal hulpmiddelen zijn te leen of huur viaWadzorg.
Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart is gratis op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Kom je met de auto en twijfel je waar je kunt parkeren? Neem contact op met [email protected] of via het contactformulier voor advies. De OV-bussen op Terschelling zijn rolstoeltoegankelijk.
Verblijf
Oerol heeft contact met diverse locaties waar verblijf en verzorging mogelijk is voor rolstoelgebruikers en voor mensen die slecht ter been zijn. Voor meer informatie neem contact op met onze toegankelijkheidscoördinator via het formulier onderaan deze pagina.
Thuiszorg
Het is mogelijk om thuiszorg in te schakelen. Bijvoorbeeld via Buurtzorgteam Terschelling of Thuiszorg Het Friese Land. Hulpmiddelen zijn te leen of te huur via Wadzorg.Contact
Heb je specifieke vragen, opmerkingen of suggesties voor onze toegankelijkheidscoördinator? Laat het ons weten.
"*" geeft vereiste velden aan