Peperwortel

Sinds 10 jaar trekt Peperwortel door het land met een karakteristieke foodtruck, waarbij smaak en sfeer het hoogste goed is. We raakten bevlogen door de mediterrane keuken met haar eerlijke versheid en de rijke smaken die de keuken van het zuiden te bieden heeft. Peperwortels La Bohème is ontstaan uit het idee dat op festivals het publiek net zo wil worden meegevoerd door eten als door het programma van het festival zelf.

Na festivals als Rollende keukens, Lowlands, DTRH, ITGWO en Wildeburg zijn we trots nu ook op Oerol onze culinaire wereld op te zetten. We hopen ook hier het publiek te kunnen verrassen met nieuwe smaken, verrassende combinaties en onze warme sfeer. Naast verschillende pita’s met falafel of hummus en frisse salade kun je bij ons genieten van Libanese tsjakh, een heerlijk kruidig gerecht met aubergine, venkel, tuinbonen, doperwten, linzen, verse kruiden en granaatappel, geserveerd in gefrituurd platbrood.

Peperwortel is in 1995 geopend door twee vriendinnen, Elianne en Sasja, die tijdens het studeren hun liefde voor het koken verder ontwikkelden. Samen met broer Bart wilden zij een plek creëren waar werk en thuis gecombineerd kon worden, en waar zowel het personeel als de mensen uit de buurt óók thuis zouden kunnen komen.Die wens hebben zij gerealiseerd in een karakteristiek, door druivenstruiken overwoekerd hoekpand op de Amsterdamse Overtoom, precies tegenover de Vondelkerk en de ingang van het Vondelpark. Op dat zonnige hoekje huist de grote Peperwortel ‘familie’ nog altijd. We hebben inmiddels vele trouwe klanten in en uit de buurt en na jaren cateren voor borrels, grote feesten en verjaardagen heeft bijna iedere Amsterdammer die we spreken wel eens iets van Peperwortel geproefd. Trots waren we toen we door Johannes van Dam in het Parool bestempeld werden als ‘Parel onder de traiteurs’.

Meer