Eten & drinken

Op festivalhart de Deining kun je genieten van heerlijk eten van eilander cateraars die de meest smakelijke hapjes en drankjes serveren. Op Oerol Festival is het eten grotendeels vegetarisch, aangevuld met lokale en duurzame visgerechten.

een lange tafel met grote pannen en mensen die eten tijdens Diners om Oost, Marenthe van der Valk, Oerol 2022

Bevind je je niet op het festivalhart, maar heb je wel een knorrende maag? Terschelling heeft veel lekkers van passievolle horecaondernemers te bieden, dus zit er gegarandeerd iets voor jou tussen. Deze horecaondernemers en hun team zetten tien dagen lang alles op alles om je van de beste (lokale) lekkernijen te voorzien. Of je je nu op West, in Mids of om Oost begeeft en of je nu zin hebt in een pompoenrisotto of een koud biertje: de Terschellingse horeca staat voor je klaar. Hieronder vind je een overzicht van alle horeca op Terschelling, buiten het festivalhart om.

Tip: Door de drukte rondom Oerol kan het voorkomen dat het wat langer duurt tot je geholpen wordt. Ook kan het zijn dat je langer moet wachten op je bestelling dan je gewend bent. Plan dus ruimschoots voor een eventueel geboekte voorstelling een eet-/drinkmoment in. Dit voorkomt onnodig haasten, zowel voor het personeel als voor jezelf.

Let op: Je bent tijdens het Oerol Festival te gast op het prachtige eiland Terschelling. Bedenk dat de lokale horeca door de toestroom van meer dan 50.000 festivalgangers jaarlijks voor een flinke uitdaging komt te staan. Heb dus altijd respect voor diegenen die jouw eten en drinken bereiden, serveren en/of bezorgen. Onthoud dat met je vingers knippen, schreeuwen of ander respectloos gedrag niet wordt getolereerd. Laten we er samen een onvergetelijk feest van maken!

Een droneshot van West-Terschelling tijdens Oerol waarop het dorp te zien is, de jachthaven, vuurtoren de Brandaris en voormalig festivalterrein de Betonning.

WEST

Wanneer je de haven van Terschelling binnenvaart, bevind je je op West-Terschelling. Wil je eerst even een hapje en een drankje voordat je je tent opzet? Geen probleem, de horecaondernemers op West weten precies waar jij zin in hebt.

Op deze webpagina van de VVV Terschelling kun je een overzicht vinden van alle plekken waar je kunt eten en drinken op West-Terschelling. Aan de zijkant van de webpagina kun je handige filters gebruiken.

Straattheater voorstelling Stille Haringen van Merel Kamp in West Terschelling tijdens Oerol 2023.

MIDDEN

Het bruist op het midden van het eiland! In de dorpen Midsland en Formerum vind je tal van leuke (dans-)cafés, restaurants, food bars en meer. Grote kans dat je niet meer naar huis wilt nadat je de gezelligheid in de straat Oosterburen hebt geproefd.

Op de webpagina van de VVV Terschelling kun je een overzicht vinden van alle plekken waar je kunt eten en drinken in Midsland en Formerum. Aan de zijkant van de webpagina kun je handige filters gebruiken.

een mooi opgemaakt bord met veganistisch eten bij een Diner om Oost van Marente van der Valk tijdens Oerol 2022.

OOST

'Om oost', zoals Terschellingers zeggen, is een prachtig stukje eiland. Hoe verder je gaat, hoe meer natuur je tegenkomt. Kom je van een avontuurlijke wandeling op de Boschplaat terug, dan vind je om oost genoeg plekjes waar je kunt neerstrijken voor wat te eten en te drinken.

Op de webpagina van de VVV Terschelling kun je een overzicht vinden van alle plekken waar je kunt eten en drinken in Lies, Hoorn en Oosterend. Aan de zijkant van de webpagina kun je handige filters gebruiken.

Meer