Professionals

Maak het meeste van je Oerol-ervaring

Elk jaar trekken honderden culturele professionals naar Oerol om spannend nieuw werk te zien, geïnspireerd te raken en samen te komen in de schuren, bossen, duinen en stranden van Terschelling. Als je naar Oerol komt voor werk, zorg er dan voor dat je je registreert als Oerol-professional om meer uit je festivalervaring te halen.

Ontmoeting Insitu makers in de backstage professionals lounge tijdens Oerol 2023.
professionals in gesprek over klimaatrechtvaardig produceren tijdens het derde kunst boven klimaat tijdens Oerol 2023

Wat zijn de voordelen?

  • Om ervoor te zorgen dat je als professional het werk kunt zien dat je absoluut móet zien, kun je als eerste tickets kopen tijdens een eigen voorverkoop. De voorverkoop start op 13 mei 2024 om 12:00 uur.
  • Ons talks-programma neemt je dieper mee in de ideeën en processen achter het werk dat je tijdens Oerol ziet. Kom naar festivalhart de Deining om geïnspireerd te worden door mede-kunstenaars, denkers en programmeurs gedurende het festival. Talks zijn voor iedereen toegankelijk op Oerol, maar als Oerol-professional kun je backstage gaan en het gesprek daar gaande houden.
  • Om je in contact te brengen met je mede-professionals organiseren we informele bijeenkomsten gedurende het festival, backstage bij festivalhart de Deining. Hierover later meer.
  • Oerol Professionals komen naar Terschelling om het festival te zien, maar ook om elkaar te ontmoeten. Als onderdeel van je aanmelding kun je een profiel toevoegen aan onze online lijst van professionals die het festival bezoeken. Deze lijst is een hulpmiddel om te netwerken, zodat je kunt zien wie er nog meer op het festival zijn, waar ze naar op zoek zijn en wanneer ze beschikbaar zijn om af te spreken.

Wanneer ben je een Oerol-professional?

Bij het aanmelden als professional moet je laten zien dat je werkzaam bent in de culturele sector voor een programmeur, productiehuis, financier, beleidsorganisatie of als kunstenaar of kunststudent en/of dat je werk kan bijdragen aan de sociale en duurzaamheidsinspanningen van Oerol.

Weet je niet zeker of je een Oerol-professional bent? Neem contact op via professionals@oerol.nl.

Selectie

We maken een selectie op basis van de informatie die je verstrekt bij je registratie om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de criteria om een Oerol-professional te zijn. De prijs van het Professionals festivalbandje is hetzelfde als een regulier festivalbandje. Als je jonger bent dan 35, kun je je Professionals festivalbandje kopen tegen dezelfde verlaagde prijs als andere jonge festivalbezoekers.

Houd er rekening mee dat het tot twee weken kan duren voordat we je registratie verwerken.

twee professionals in gesprek over natuur en kolonialisme tijdens een Tent Talk op Oerol 2023.

Meer