Geen treinen rond Leeuwarden van 17 juni tot en met 9 juli

Arriva en NS hebben op vrijdag 7 juni 2024 een persbericht gepubliceerd. Wij delen deze informatie omdat het invloed kan hebben op jouw terugreis na Oerol.

Van maandag 17 juni tot en met dinsdag 9 juli 2024 werken ProRail en aannemer Strukton Rail aan het verbeteren van het spoor in en om Leeuwarden. Door deze werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Harlingen Haven, Leeuwarden en Stavoren en tussen Leeuwarden en Akkrum. Tussen Leeuwarden en Hurdegaryp rijden van 17 tot en met 20 juni 2024 en op 9 juli geen treinen. Arriva en NS zetten bussen in.

Reizigers die gebruik willen maken van het treinvervangende busvervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals een OV-chipkaart of betaalpas. Inchecken kan op het station van vertrek en uitchecken kan op het station van aankomst. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd van 15 tot 60 minuten. Ook kunnen bestaande aansluitingen niet worden gegarandeerd.

Haltes snel- en stopbussen Arriva en NS

Net als tijdens de dienstregeling rijden er van ‘s morgens vroeg tot in de nacht snel- en/of stopbussen langs de treinstations op de trajecten waar geen treinen rijden. De bussen doen verschillende haltes aan op en nabij de treinstations. De bus stopt op alle treinstations, maar niet in IJlst. Tussen IJlst en Sneek rijden taxi’s. De taxi sluiten aan op de bus van en naar Stavoren en op de bus richting Leeuwarden.

Beperkte capaciteit voor fietsen

Er is beperkte capaciteit beschikbaar voor reizigers die hun fiets willen meenemen. Arriva en NS hebben hiervoor speciale bussen met aanhangers voor fietsen geregeld die aansluiten op de vertrektijden van de boot. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor het meenemen van fietsen in de trein. Op station Leeuwarden, Akkrum en Harlingen Haven worden reizigers die hun fiets mee willen nemen geholpen door medewerkers van Arriva en NS. Beide vervoerders vragen reizigers om rekening te houden met eventuele wachttijden. Voor grote bagage zoals bijvoorbeeld een bolderkar is geen ruimte. Tenten en rugzakken kunnen wel mee in de bus. Meer informatie over het vervoeren van fietsen en bagage en de dienstregeling hiervoor richting Harlingen Haven staat op arriva.nl/stationleeuwarden.

Reisinformatie

Meer informatie over de dienstregeling, de bushaltes en het meenemen van fietsen is te vinden op www.arriva.nl/werkaanhetspoor en www.ns.nl/werkaanhetspoor. Vanaf 10 dagen voor de reisdatum is een actueel reisadvies te vinden in de reisplanners.

Toegankelijkheid bussen

De bussen kennen niet dezelfde toegankelijkheid voor een rolstoel of scootmobiel als de trein. Arriva en NS bieden voor reizigers met een beperking daarom een taxiservice. 

Voor Arriva: bel 0800 0232545 of kijk op www.arriva.nl/reizenmetbeperking.
Voor NS Reisassistentie: bel 030-2357822 of kijk op www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-een-beperking