Oerol bezoekers 2023 doneren voor aanleg kinderspeelplaats Lies

© Gerry Visser

‘Bij de Natuurschuur in Lies werkt Staatsbosbeheer alweer een tijdje aan een geweldig nieuw plan: de aanleg van een nieuwe kinderspeelplaats. Vandaag, 16 april, is de verbouwde Natuurschuur heropend. Tegelijkertijd vond de kick-off van de aanleg van de kinderspeelplaats plaats, welke naar planning in 2026 klaar zal zijn. Interim zakelijk directeur Daniële Streep en hoofd communicatie & marketing Carola Poleij waren aanwezig om een cheque van maar liefst 21.257 euro te overhandigen.

Vorig jaar doneerde Oerol bezoekers per verkocht festivalbandje een euro aan Staatsbosbeheer om de aanleg van de speelplaats mede mogelijk te maken. Hieruit is het ruime bedrag van 21.257 euro voortgekomen. Daar zijn we natuurlijk apetrots op! We hopen dat iedereen het straks prachtig vindt wat Staatsbosbeheer daar neerzet.

De Natuurschuur in Lies ligt heerlijk aan het begin van een prachtig duingebied en stond altijd al in contact met de natuur. Vanaf daar beginnen geweldige excursies met boswachter Remi Hougee van Staatsbosbeheer. Maar als de speelplek in 2026 voltooid is, kom je er nog makkelijker in contact met de flora en fauna. Het pand zelf is dan niet alleen vernieuwd. Ook is de buitenruimte erbij betrokken, waar de verbinding tussen kinderen en natuur echt wordt gelegd.

Daarom wordt het erf verbreed en worden er boomstammetjes met waterpompjes geplaatst om een waterspeelplaats te creëren. Ook worden allerlei andere natuurlijke elementen ingebouwd waar jij en je kind veel van kunnen leren. Zo kun je straks door een tunnel van wilgentakken lopen, waarbij de veertjes je gezicht raken. En de vrijwilligers van de Natuurschuur staan dan niet alleen klaar met heerlijke koffie, maar ook met allerlei educatieve tips. Het wordt veel meer dan klimmen in een speelrek. En als je hier niets nieuws van leert, eten we ons mooi geïllustreerde informatiebordje op.

De natuurspeelplaats is straks bij uitstek voor kinderen bedoeld, maar belangrijker nog is dat die ook echt voor álle kinderen gaat zijn. Er wordt veel zorg, aandacht en liefde besteed om de plek ook volledig toegankelijk te maken voor kinderen met een beperking. Op die manier kunnen kinderen zich straks op die geweldige locatie van Staatsbosbeheer in Lies verbinden met de natuur.

Hoe meer zielen alles leren over de flora en fauna op Terschelling, hoe beter. En hadden we al gezegd dat onze donatie dit mede mogelijk maakt? Het is niet om op te scheppen: we zijn gewoon trots en blij. Dus kom de kinderspeelplaats vanaf 2026 beleven en ga nu al langs de Natuurschuur voor toffe expedities, zoals deze! (Te zien tot en met Oerol.)’