Speeltijden

Bamba Wassoulou Groove

Bamba Wassoulou Groove

Info

Genre Concert, Muziek
Toegang met festivalbandje
Duur 60 minuten
Locatie de Deining: de Vallei
Type Buiten
Toegankelijk voor Rolstoelgebruiker, Slecht ter been, Blind/slechtziend
Bamba Wassoulou Groove

Ontdek Bamba Wassoulou Groove, opgericht in 2013 in de hoofdstad van Mali, Bamako, door de legendarische Bamba Dembelé. Deze dynamische band vernieuwt en moderniseert de rijke muzikale traditie van Mali met hun hypnotiserende gitaren en soulvolle stemgeluid.

Het geluid van Bamba Wassoulou Groove is zowel rock als bluesy. Gitarist Moussa Diabaté heeft een bluesy sound en speelde eerder bij de legendarische Super Rail Band uit Mali (denk: Cubaanse jazz) en Ballaké Sissoko’s ensemble. Gitarist Mamadou ‘Bainy’ Diabaté is meer rockgeoriënteerd, maar haalt ook inspiratie uit traditionele kamele ngoni-spelers. Dan is daar zanger Ousmane Diakité wiens rauwe stem doet denken aan zuidelijke soulzangers. Zij worden begeleid door bassist Aboubacar ‘Papis’ Diombana en de ervaren drummer Maguett Diop, die bijna 20 jaar bij de Super Rail Band speelde.

Bamba Wassoulou Groove bewees dat Malinese gitaren echt in gesprek zijn met de zon. Percussies, drums en zang dienden alleen maar om de psychedelische, zweverige kluwen te verheffen die uit de gitaristen stroomde die vooraan op het podium stonden. – Clash Music
open kaart

Speeltijden

Voor deze programmering heb je een festivalbandje nodig. Geen festivalbandje? Deze kun je hier scoren.
vrijdag 14 juni 17:15
de Deining: de Vallei Festivalhart