Speeltijden

Innofest

Innofest

Info

Genre Wetenschap
Toegang met festivalbandje
Duur 90 minuten
Locatie de Deining: de Vallei
Type Buiten
Taal Nederlands
INNOFEST_MYSTERYLAND_CallunaDenkers-47.jpeg

Doe mee aan de tests van Innofest en help impactondernemers met het verbeteren van hun innovatie

Kom jij een handje helpen? In het tweede weekend van Oerol testen zes ondernemers hun duurzame of sociale innovatie samen met jou op de Deining. Van een genderneutrale urinoir tot een AI-afvalbak die zelf afval sorteert. Doordat jij feedback geeft of hun innovatie uitprobeert, ontdekken zij of het wel echt werkt zoals verwacht, of dat ze weer terug naar de tekentafel moeten.

Graag geven wij jou een kijkje achter de schermen van deze tests. Loop jij mee met onze innovatietour? De tour vindt plaats op zondag 16 juni. We verzamelen hier in het living lab om 14:30 uur voor de innovatietour. Zien we je dan?

De innovaties | Het hele weekend te bezoeken

Semilla Sanitation
Op het Strand kan nu iedereen gebruikmaken van het urinoir! Daar staat namelijk de Peepal. Dit genderneutrale urinoir van Semilla Sanitation verzamelt urine, die later wordt omgezet in landbouwgrondstof en plantenvoeding. Eerder gebruikte het Semilla Sanitation alleen de inhoud van reguliere urinoirs, maar dankzij het inclusieve ontwerp van de Peepal kan nu iedereen deze gebruiken.

PLAEX
Bij de Garby hoef je niet meer te twijfelen of een melkpak nou wel of niet bij het papierafval hoort. Deze slimme afvalbak sorteert het ingezamelde afval namelijk zelf. Hierdoor kan het restafval met maar liefst 70% worden verminderd en dalen de kosten voor het ophalen van afval met 68%.

Stick with Chloé
Voor mensen met een (fysieke) beperking is het vaak onduidelijk of locaties voldoende toegankelijk zijn, en dit geldt ook vaak voor festivals. Daarom onderzoekt Chloé van Dalen hoe festivals toegankelijker kunnen worden voor mensen die slecht ter been zijn of zich in een rolstoel verplaatsen.

Ben jij nieuwsgierig naar het onderzoek van Chloé? Ze praat graag met andere bezoekers over hun ervaringen over de toegankelijkheid van Oerol. Stuur een mailtje naar hellotweakability@gmail.com en kom met Chloé in contact! Zo help je Chloé verder met haar onderzoek om festivals toegankelijker te maken.

Holy Swap! Point 
Op zoek naar festivalspullen, maar koop je liever niks nieuws? Heb je mooie producten die je niet meer gebruikt en maak je graag iemand anders blij? Kom naar het Holy Swap! Point. Hier ruil je spullen in voor tokens, die je kunt inzetten voor iets anders leuks. Tijdens Oerol of op een van de andere Holy Swap! events. Heb je iets nodig, maar niets om in te leveren? Dan kun je ook tokens kopen.
Holy Swap! helpt om de impact van je consumptie te minimaliseren. Het biedt een alternatieve consumptievorm waarmee je het plezier van nieuwe spullen blijft ervaren, maar dan met minimale impact op de planeet en je portemonnee.

Weel je meer weten? Klik dan hier om meer te lezen.

Nieuws van de Bouw
Heb jij een compliment, vraag of opmerking voor het festival? Of wil je als omwonende of bezoeker graag op de hoogte blijven van belangrijke updates? Nieuws van de Bouw heeft de oplossing. Zij houden een liveblog bij waar belangrijke updates op worden geplaatst. Daarnaast hangen er op het festivalterrein posters met QR-codes, waarmee je in alle privacy een bericht kunt sturen naar het festival.

Volg de liveblog

Skik Analytics
Startup Skik Analytics wil festivals en evenementen veiliger en toegankelijker maken door slim gebruik van data. Ze ontwikkelen een app die gepersonaliseerde routes kan adviseren om lange wachtrijen te voorkomen, of voor mensen die slecht ter been zijn.

Skik Analytics werkt tijdens Oerol samen met de interactieve kaart van Oerol, ontwikkeld door Wolfmaps. Door de bewegingen van de festivalgangers te volgen, verzamelen ze waardevolle informatie voor de verdere ontwikkeling van de app. Help jij mee?

Lees meer over Innofest

open kaart

Speeltijden

Voor deze programmering heb je een festivalbandje nodig. Geen festivalbandje? Deze kun je hier scoren.
zondag 16 juni 14:30
de Deining: de Vallei Festivalhart