Speeltijden

Metius

Metius

Info

Genre Concert, Muziek
Toegang met festivalbandje en ticket
Duur 60 minuten
Locatie 25. Bostheater
Type Buiten
Toegankelijk voor Rolstoelgebruiker, Blind/slechtziend, Slecht ter been
Prijs € 15,50
Mono-poly & Kriya Familia-De Luwte-© Marleen Annema-7580.jpg
Metius

Metius, ook bekend als Jacco Gardner, neemt je mee op een muzikale reis vol dromen en avontuur. Zijn optredens eren de gouden jaren van de elektronische muziek, maar met een moderne twist. Gardner gebruikt legendarische synthesizers zoals de Minimoog, Yamaha DX7, en Roland Jupiter-8 om warme, organische klanken te creëren die je terugvoeren naar de glorietijd van de jaren ’70 en ’80.

Denk aan de invloed van iconische artiesten zoals Kraftwerk, Vangelis, Tangerine Dream, en Jean-Michel Jarre. Hun invloed is duidelijk hoorbaar in de meeslepende melodieën en kosmische geluiden die Metius tot leven brengt. Zijn muziek roept herinneringen op aan een tijd waarin elektronische muziek nog in de kinderschoenen stond en experimentele geluiden de norm waren.

Metius’ live-setup is indrukwekkend en complex, gebruikmakend van een modulaire MIDI-gebaseerde multi-timbrale synthesizer setup vol met zelf ontwikkelde programma’s. Hij werkt met vroege digitale sequencers en computers zoals de Atari ST, Amiga, en 68k Macintoshes uit de jaren ’80. Deze technologieën, die ooit de toekomst van muziekproductie vertegenwoordigden, bieden nu een nostalgisch geluid dat een brug slaat tussen het verleden en het heden.

Metius’ muziek is meer dan alleen geluid; het is een ervaring die je meeneemt op een reis door de tijd. Op Oerol Festival, waar de magie van analoge technologie en de prachtige natuur van Terschelling samenkomen, zullen zijn betoverende klanken je terugvoeren naar vervlogen tijden onderweg naar een nieuwe bestemming.

Publieksinspanning

De toegangsroute vanaf de fietsparkeerplaats is 85 meter gras/bospad.

open kaart

Speeltijden

Uitverkocht? Check één dag voor aanvang van de voorstelling of er nog tickets beschikbaar zijn.
dinsdag 11 juni 17:00
25. Bostheater Midden
dinsdag 11 juni 19:30
25. Bostheater Midden