Koningspaar geniet van exclusieve preview van Tryater’s Sâlt in het kader van Oerol Festival Terschelling

Het koninklijk paar kijkt naar de preview van Sâlt van de Friese thatergroep tryater tijdens hun bezoek aan de Waddeneilanden

Op dinsdagavond 9 mei kregen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een voorproefje van Oerol Festival op Terschelling tijdens hun tournee langs de Waddeneilanden. Op uitnodiging van de commissaris van de Koning Arno Brok presenteerde theatergezelschap Tryater uit Leeuwarden een indrukwekkend fragment van hun nieuwe voorstelling Sâlt aan het Koningspaar. Sâlt gaat tijdens Oerol Festival 2023 in première.

Jonge makers Eva Meijering en Michelle Samba creëren de solovoorstelling Sâlt, speciaal voor de unieke Oerol-locatie Duinkuil Heartbreak Hotel. Eva’s eigen leven dient als inspiratie voor deze persoonlijke voorstelling waarin ze haar vroegste jeugdherinneringen verweeft met recentere gebeurtenissen. Het stuk verkent de magisch realistische wereld van het balanceren op de dunne lijn tussen controle en overgave. De livemuziek van multitalent Michelle Samba geeft de voorstelling nog meer diepte en intensiteit.

Het Koningspaar was onder de indruk van de korte primeur: ‘Is het nu al afgelopen? Dit smaakt naar meer’ zei koningin Máxima na afloop. Na de voorstelling sprak het Koningspaar met de organisatie van Oerol en Tryater. Artistiek directeur Tatiana Pratley van Tryater was te spreken over het verloop van de voorstelling: ‘Wat een bijzondere energie hing er in de zaal.’ Ook Oerol-directeur Siart Smit was blij met de aandacht van het Koningspaar. ‘Dit is een erkenning voor het Festival en het belang ervan,’ aldus Smit.

De reguliere ticketverkoop voor Sâlt start op 16 mei via de website van Oerol. Van 9 tot en met 18 juni is het stuk te zien op Terschelling, samen met vele andere theater- en muziekvoorstellingen, interactieve kunstinstallaties, storytelling, straattheater en nog veel meer activiteiten.