Oerol Festival Terschelling van start

Zangeres Roxeanne Hazes treed op festivalhart de Deining als opening van Oerol 2023

Vanaf een zonovergoten podium op het nieuwe festivalhart de Deining in West aan Zee opende Roxeanne Hazes de 42e editie van Oerol Festival Terschelling. Roxeanne Hazes wist het massaal aanwezige publiek te betoveren met haar opzwepende levenspop met hits als “Ik was toch je meisje” en “Vannacht”. Jong en oud genoten van haar optreden: “Ik wist niet wat ik kon verwachten, ik ben nog nooit op Oerol geweest, maar wat een sfeer ik voelde me zo welkom. Er stonden veel jonge mensen vooraan maar het was zo leuk om ook de wat oudere mensen mee te krijgen want die stonden op een gegeven moment zelfs bovenop dingen te dansen!”, aldus Hazes.

Directeur Siart Smit is blij met de overweldigende opkomst: We hebben het hele jaar hard gewerkt om iedereen welkom te heten op Terschelling, op Oerol. Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen het nieuwe festivalhart weten te vinden.”

Van 9 t/m 18 juni 2023 is Oerol Festival op Terschelling het internationale podium voor locatietheater, muziekoptredens, straattheater, expedities, locatiekunst en tal van andere ervaringen. Van feest op het nieuwe festivalhart de Deining (bij West aan Zee) tot grote visuele voorstellingen voor 1000 mensen of juist intieme voorstellingen met urgente thema’s die nu spelen.

Oerol is dit jaar iets compacter van opzet. Er wordt gespeeld op minder locaties, maar de programmering is uitgebreider dan ooit en voor de festivalliefhebber is er oneindig veel te beleven. Van West naar Oost, van strand tot bos, Oerol presenteert dit jaar 28 voorstellingen op locatie (waarvan 16 premières en 3 Nederlandse premières), 12 expedities, 21 straattheateracts, 60 live muziek acts, dj’s, talks, storytelling, performances en een fantastische food line-up.

Perfect festivalweer

Terwijl het in de rest van Nederland tropisch warm is, is het op Terschelling perfect festivalweer. Zonnig en maxima van rond de 20 graden. De organisatie rekent op 50.000 bezoekers die verspreid over tien dagen uitwaaieren over het eiland om in de bijzondere natuur van Terschelling zich onder te dompelen in het veelzijdige aanbod van Oerol.