Speeltijden

BUI

What are you building in there!?

Info

Genre Muziektheater
Toegang met festivalbandje
Duur Doorlopend
Locatie de Deining: het Strand
Type Buiten
Toegankelijk voor Blind/slechtziend
Taal Nederlands
What are you building in there!?

Muzikaal makerscollectief BUI beweegt zes uur lang mee met het getij. In een afgebakend stuk branding bouwen deze muzikanten een speelruimte die constant beweegt. Hier klinken blaasinstrumenten verlengd met pvc-buizen, lange trommelroffels en het ruisen van de zee. 

Binnen Werkplaats Oerol ontwikkelt BUI hun werk What are you building in there!? op locatie. Op het strand bij het festivalhart vind je hun improvisatieplek, die constant in beweging is op het ritme van het getij. Zes uur lang zijn de muzikanten in de weer op het strand en in de zee: er worden stellages op- en afgebouwd, melodieën gezongen en er klinken blazers en trommels. Alles geïnspireerd door het hier en nu. Een viering van het moment, waarvan het landschap, het publiek en de toevallige voorbijganger onderdeel worden. Lucas Kloosterboer, Mees Siderius en Elsa van der Linden waren in 2023 betrokken als nieuwe makers bij het Atelier Lab op Oerol en zijn dit jaar verbonden aan Werkplaats Oerol. BUI volgt tot september 2024 het Nieuwe Makers-traject van Fonds Podiumkunsten onder begeleiding van Gaudeamus.

Publieksinspanning

Vanaf het de Deining - het Strand is het (afhankelijk van het getij) nog een stukje lopen naar de vloedlijn. De toegangsroute vanaf de fietsparkeerplaats naar het Strand is 300 meter, deels asfalt, deels mul zand. Een strandrolstoel is aanwezig bij de ingang naar het Strand.

open kaart

Speeltijden

Voor deze programmering heb je een festivalbandje nodig. Geen festivalbandje? Deze kun je hier scoren.
zaterdag 8 juni 10:00
de Deining: het Strand Festivalhart
zondag 9 juni 10:00
de Deining: het Strand Festivalhart
dinsdag 11 juni 10:00
de Deining: het Strand Festivalhart
woensdag 12 juni 10:00
de Deining: het Strand Festivalhart