Speeltijden

Werkplaats x Oerol Professionals

Oerol Professionals x Werkplaats

Info

Toegang met festivalbandje
Duur 60 minuten
Locatie Diverse locaties
Oerol Professionals x Werkplaats

Oerol Werkplaats is ons talentontwikkelingsprogramma voor nieuw werk en opkomende kunstenaars en thema’s. Elk jaar delen we met veel plezier work in progress met het publiek en professionals, waarbij we een glimp opvangen van de creatieve processen achter toekomstige projecten. Voor Oerol Professionals hebben we drie Werkplaats-projecten geselecteerd die dieper ingaan op de grotere thema’s waar we bij Oerol en binnen de culturele sector in het algemeen over nadenken.

Let op:de Oerol Professionals x Werkplaats-bijeenkomsten zijn uitsluitend bedoeld voor geregistreerde professionals met een Oerol Professionals-festivalbandje. Wil je je registreren als Oerol Professional? Vul dan je aanvraag in via onze website hier.

open kaart

Speeltijden

Voor deze programmering heb je een festivalbandje nodig. Geen festivalbandje? Deze kun je hier scoren.
zondag 9 juni 10:30
de Deining: het Strand Festivalhart
Raaklijn | Rita Hoofwijk / SoAP Rita neemt ons mee naar de Raaklijn, de denkbeeldige lijn tussen het vergunde (de mens) en het onvergunde (de natuur) die tijdens Oerol ontstaat. We zoeken de samen de raaklijn op en reflecteren op de betekenis hiervan onder begeleiding van Rita, die ons vervolgens meer vertelt over het project en de meerjarige samenwerking tussen SoAP en Oerol.  Let op: de voertaal van deze Oerol Professionals x Werkplaats bijeenkomst is Engels.
woensdag 12 juni 15:00
de Deining: het Strand Festivalhart
What are you building in there!? | Collectief BUI In de branding bouwen muzikanten een bewegende speeltuin. Zes uur lang, het getij volgend, klinken hier hun ritmes en melodieën. En het ruisen van de zee. Collectief BUI nodigt Oerol Professionals en genodigden uit om hun finale-uur mee te maken vanaf 15:00 uur en vervolgens samen met de makers terug te kijken op hun residentie en het af te sluiten met een feestelijk proost-moment.  15:00 | Verzamelen bij ‘BUI beachflag’, ontvangst door Esther Ledeboer (zakelijk leider)
15:00-16:00 | Finale uur
16:00-16:45 | Afsluitende borrel en nagesprek
donderdag 13 juni 10:30
2. West-End Theater West
More White Money | Flinn Work / Afra Tafri Creations
In More White Money stellen kunstenaars Abhishek Thapar (India / Nederland), Ada Mukhina (Rusland / Duitsland), Aderemi Adegbite (Nigeria), Anuja Ghosalkar (India), Konradin Kunze (Duitsland) en Sophia Stepf (Duitsland) de invloed van Europese kunstsubsidies op de mondiale kunstmarkt aan de kaak en onderzoeken ze de onevenwichtigheden in de kunstproductie. Oerol faciliteert een internationale residentie op Terschelling waar ze in gesprek gaan met publiek en vakgenoten. Tijdens Oerol Professionals x Werkplaats delen ze hun eerste indrukken en bevindingen. In november 2025 gaat de voorstelling in première in de Sophiensæle in Berlijn en tourt vervolgens door Nederland. De residentie van More White Moneywordt mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten. Let op: de voertaal van deze Oerol Professionals x Werkplaats bijeenkomst is Engels.
zaterdag 15 juni 10:30
Bessenschuur West
Niet mijn huis | Jessie L’Herminez, Maarten van der Graaff , Tom Dello, Funda Müjde en Ali Shafiee Binnen Werkplaats Oerol onderzoekt het team van Niet Mijn Huis hoe verschillende taalvormen naast elkaar kunnen bestaan en hoe je de toegankelijkheid van locatietheater kunt vergroten. Het verhaal wordt verteld in gesproken Nederlands, Nederlandse Gebarentaal en audiodescriptie. Tijdens Oerol krijg je de unieke kans om een inkijkje te krijgen in het maakproces en een repetitie bij te wonen. Voor Oerol Professionals x Werkplaats organiseren we een ontbijtbijeenkomst voorafgaand aan hun openbare repetitie, om verder in te gaan op toegankelijkheid in de (locatie)kunsten en feedback te geven op deze werk in wording.  Let op: de voertaal van deze Oerol Professionals x Werkplaats bijeenkomst is Nederlands. De openbare repetitie is in gesproken Nederlands, Nederlandse Gebarentaal en audiodescriptie.