Degrowth

Na de coronajaren koos Oerol voor een radicaal andere benadering met een compactere opzet met meer aandacht voor de natuur en het eiland Terschelling.

'Degrowth' pleit voor het verminderen van consumptie en economische productie om een duurzamere en rechtvaardigere samenleving te creëren.

Wij spelen op dertig procent minder locaties en keerden terug naar één centraal festivalhart. De reden? We hebben geluisterd naar feedback van bezoekers, eilanders én de natuur en vinden het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor een leefbare planeet.

actrice en kartonnen hert in het decor tussen de bomen van de theatervoorstelling Sunrise Experience van House of Nows tijdens Oerol 2023
© Nichon Glerum

We bevragen niet alleen onszelf en onze leveranciers, maar ook jullie als bezoekers om de ecologische impact van jullie bezoek te onderzoeken. We stimuleren elkaar om na te denken hoe je met minder, dezelfde tot zelfs meer impact krijgt. Onze maatschappij is er niet vanzelfsprekend ingesteld op de gedachte van ‘degrowth’, maar we geloven dat als we vaker bewuste keuzes maken in plaats van kiezen voor gemak of economische groei, we allemaal een positieve impact kunnen hebben. Op die manier dragen we bij aan het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk en werken we samen aan een beter klimaat.

Meer